СКУ відсвяткував ювілей створення школи-мотора реформ в освіті

schooljoy

Голова Світової Координаційної Виховно-Освітньої Ради (СКВОР) Світового Конґресу Українців (СКУ) Оксана А. Винницька-Юсипович взяла участь у відзначенні 20-річчя Львівської середньої загальноосвітньої школи (ЛСЗШ ) І-ІІ ст. “Школа Радості”, яка була створена у 1997 р. в результаті тісної співпраці між освітянами України та діяспори.

Першим директором “Школи Радості” була Любов Чуба (1955-2005 рр.), член Інституту Професійного Розвитку Вчителів (ІПРВ) СКВОР, яка в своїх спогадах написала: “Реальні зміни в освітньому середовищі міста спонукали до того, щоб не давати школі номер, а придумати їй назву – “Школа Радості”. Сьогодні назва школи стала однією з ключових складових її іміджу. Замість порядкового номеру, школа має власне ім’я, свою філософію у підході до процесу навчання, свою концепцію розвитку… Все почалося у 1991 р. з приїздом учительки з Канади, українки за походженням – Оксани Винницької”.

Сьогодні досвід ЛСЗШ І-ІІст. “Школа Радості” поширюється на цілу Україну. Колишні вчителі цієї школи стали директорами та рушійною силою змін та перетворень в системі освіти України. З цієї школи вийшли випускники, які сьогодні залучені до громадських організацій та реформ в Україні.

Створений у 1992 р. ІПРВ СКВОР, крім сучасних методик навчання, ширив серед освітян України демократичні засади керівництва педколективами, уміння працювати в період змін та інформаційної війни, важливість самоосвіти та постійного самовдосконалення.

“Ми дуже тішимося успіхами ЛСЗШ І-ІІ ст. “Школа Радості” та пишаємося тим, що ІПРВ СКВОР був невід’ємною частиною створенням цієї школи і в такий спосіб долучився до змін, які відбуваються в загальноосвітній системі України,” – заявила Директор ІПРД-СКВОР та бувша Голова СКВОР (1998-2008 рр.) Надія Луців.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа