СКУ привітав заяву Держсекретаря США щодо Криму

crimea_is_ukraine

Світовий Конґрес Українців (СКУ) вітає заяву Державного секретаря Сполучених Штатів Америки Майка Помпео від 25 липня 2018 р., яка підтверджує, як політику, відмову з боку Сполучених Штатів Америки визнавати окупацію Криму Російською Федерацією та зобов’язується дотримуватись цієї політики, доки територіальну цілісність України не буде відновлено.
У цій заяві Державний секретар США зазначив:
Росія через своє вторгнення в Україну в 2014 р. та свою спробу анексувати Крим намагалась підірвати підвалини міжнародного принципу, який поділяють демократичні держави, а саме, що жодна країна не може змінити кордони іншої силою.
[…]
Як ми вже зазначали в Уельській декларації в 1940 р., Сполучені Штати Америки ще раз підтверджують, як політику, свою відмову визнавати претензії Кремля щодо суверенітету над територією, захопленою силою, що суперечить міжнародному праву. Разом із союзниками, партнерами та міжнародним співтовариством Сполучені Штати Америки відкидають спробу Росії анексувати Крим і зобов’язуються дотримуватись цієї політики, доки територіальну цілісність України не буде відновлено.
Сполучені Штати Америки закликають Росію поважати принципи, відносно яких вона довгий час стверджувала, що дотримується, та припинити окупацію Криму. Оскільки демократичні держави прагнуть побудувати вільний, справедливий і процвітаючий світ, ми мусимо дотримуватись нашого зобов’язання щодо міжнародного принципу суверенної рівності та поваги територіальної цілісності інших держав.

“Світовий Конґрес Українців висловлює признання Сполученим Штатам Америки та їхньому Державному секретарю Майку Помпео за проголошення цієї принципової позиції та закликає міжнародне співтовариство підтримати цей заклик щодо припинення окупації Криму та відновлення поваги до територіальної цілісності всіх незалежних держав, включаючи Україну, що є основою глобального миру та безпеки,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа