СКУ привітав рішення США надати Україні летальну зброю

СКУ вітає чітке розуміння російської гібридної війни
Сполученими Штатами Америки та їхнє рішення
надати Україні летальну оборонну зброю  Світовий Конґрес Українців (СКУ) вітає чітке розуміння Сполученими Штатами Америки російської гібридної війни та схвалення Адміністрацією Президента США продажу летальної оборонної зброї для України, щоб допомогти їй протистояти тривалій ​​та підступній агресії Російської Федерації.
12 грудня 2017 р. Державний секретар США Рекс Тіллерсон у своєму виступі “Протидія викликам зовнішньої політики у 2017 р. та після” перед учасниками форуму Атлантичної ради та Корейської фундації у Вашинґтоні, округ Колумбія, заявив наступне:
Але коли ви вторгаєтеся в іншу країну і забираєте їхню територію, ми не можемо – це не можна так залишити. І це є підставою для дуже жорсткого режиму санкцій, який США та Європа наклали на Росію внаслідок цього вторгнення, і цей режим не зміниться, допоки вторгнення Росії в Україну не буде полагоджено та територіальна цілісність України не буде відновлена […]. Ми знаємо, що нам доведеться і надалі протистояти гібридній війні Росії. Ми відчули її під час наших виборів, а тепер отримуємо звіти з багатьох європейських країн, які теж зіткнулися з її наслідками.
Нова Стратегія національної безпеки Сполучених Штатів Америки, представлена ​​18 грудня 2017 р. Президентом США Дональдом Трампом, вказує на те, що:
  • Росія прагне відновити свій статус супердержави та встановити сфери впливу біля своїх кордонів.
  • За допомогою модернізованих форм підривної діяльності Росія втручається у внутрішні політичні процеси країн світу. Комбінація російських амбіцій та зростаючого військового потенціалу створює нестабільне середовище в Євразії, де ризик конфлікту через російську помилку в розрахунку збільшується.
  • Своїм вторгненням у Грузію та Україну Росія продемонструвала свою готовність порушувати суверенітет держав у регіоні. Росія продовжує залякувати своїх сусідів загрозливою поведінкою, як зокрема брязканням ядерною зброєю та розгортанням наступальних можливостей.
  • Росія використовує інформаційні операції як частину своїх наступальних кібернетичних зусиль, щоб вплинути на громадську думку в світі. Її кампанії впливу включають приховані розвідувальні операції та фальшиві онлайн-особи з фінансованими державою засобами масової інформації, сторонніх посередників та платних користувачів соціальних медіа або “тролів”.
19 грудня 2017 р. Спеціальний представник США щодо України Посол Курт Волкер зазначив, що “2017 рік став найжорстокішим з моменту початку конфлікту”, і що “мир в Україну може прийти тільки тоді, коли Росія забере свої військові сили та підтримку з регіону”.
20 грудня 2017 р. Адміністрація Президента США схвалила продаж Україні летальної оборонної зброї.
23 грудня 2017 р. старший високопосадовець Державного департаменту США повідомив CNN, що Сполучені Штати Америки “нададуть Україні летальну протитанкову зброю, щоб допомогти їй боротися з сепаратистами, які мають підтримку з боку Росії”.
“Світовий Конґрес Українців схвалює позицію Сполучених Штатів Америки та їхні конкретні кроки, щоб допомогти Україні захистити свою територіальну цілісність і тим самим   забезпечити  мир  та  стабільність  у  Європі,”  –  заявив Президент СКУ Евген Чолій.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа