СКУ привітав Олега Сенцова з отриманням премії Європейського Парламенту

Світовий Конґрес Українців (СКУ) та 20-мільйонна українська діаспора, яку він представляє, вітають Олега Сенцова з отриманням премії Європейського Парламенту ім. Андрія Сахарова “За свободу думки” 2018 р.

sencov-flyer

Президент Європейського Парламенту Антоніо Таяні заявив:

“Завдяки його мужності і рішучості, піддаючи своє життя небезпеці, кінорежисер Олег Сенцов став символом боротьби за звільнення політичних в’язнів, що утримуються в Росії і в усьому світі.

Нагороджуючи його премією Сахарова, Європейський Парламент висловлює свою солідарність з ним і з його справою. Ми просимо негайно звільнити його. Його боротьба нагадує нам про те, що ми зобов’язані захищати людські  права в усьому світі і за будь-яких обставин”.

Премія ім. Андрія Сахарова “За свободу думки” щороку надається Європейським Парламентом окремим особам або організаціям за їхні зусилля в  просуванні людських прав та основних свобод. Отримувачa премії обирають провідники політичних партій Європейського Парламенту.

Церемонія вручення премії відбудеться 12 грудня 2018 р. у Стразбурзі, Франція.

“Ми вітаємо Олега Сенцова з отриманням премії ім. Андрія Сахарова “За свободу думки” 2018 р. та схвалюємо сильну заяву Європейського Парламенту, яку він зробив цим вибором на захист усіх політичних в’язнів, незаконно утримуваних Російською Федерацією,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа