СКУ привернув увагу міжнародної спільноти до психологічного тиску на прихильників Євромайдану

19 грудня 2013 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій направив лист до міжнародної спільноти, в якому привернув увагу до недавніх повідомлень про невиправданий психологічний тиск на прихильників Євромайдану з боку владних і силових структур України.

СКУ наголосив на дуже тривожній заяві ректорату Українського Католицького Університету у Львові 13 грудня 2013 р. про активні дії владних структур України, спрямовані проти студентів, які брали участь у протестному русі.

Пославшись на заяву міського голови Львова Андрія Садового, СКУ навів додаткові приклади переслідування за підтримку Євромайдану, а також приклади тиску на людей для участі в анти‑Євромайдані під загрозою звільнення з роботи.

“Світовий Конґрес Українців закликає міжнародну спільноту уважно стежити та здійснювати моніторинг цієї тривожної ситуації в Україні під час майбутніх свят, – заявив президент СКУ Евген Чолій. – Ми також закликаємо їх вимагати від владних структур України поважати фундаментальне право на свободу слова та негайно припинити фізичну силу та психологічне залякування прихильників Євромайдану”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа