СКУ – про Велику Сімку і територіальну цілісність України

Світовий Конґрес Українців (СКУ) вітає Комюніке провідників Великої Сімки, яке чітко підтверджує підтримку територіальної цілісності України.

Комюніке зазначає:

13. Стале рішення щодо кризи в Україні може бути досягнуте тільки при повній імплементації всіма сторонами своїх зобов’язань у рамках Мінських домовленостей. Ми підтримуємо зусилля Нормандської групи та схвалюємо багатосторонню налаштованість ОБСЄ на деескалацію цієї кризи. Ми наголошуємо на відповідальності Російської Федерації за конфлікт та акцентуємо на ролі, яку їй треба відіграти, щоб відновити мир і стабільність. Ми ще раз підтверджуємо наше засудження незаконної анексії Кримського півострова, ще раз підтверджуємо нашу політику її невизнання та повністю підтримуємо незалежність, територіальну цілісність і суверенітет України. Ми нагадуємо, що термін дії санкцій чітко пов’язаний з повною імплементацією Росією своїх зобов’язань щодо Мінських домовленостей та повагою до суверенітету України. Санкції можуть бути припинені, коли Росія виконає свої зобов’язання. Проте ми також готові прийняти додаткові обмежувальні заходи з метою збільшення ціни для Росії, якщо її дії того вимагатимуть. Ми підтверджуємо наше зобов’язання допомогти Україні в реалізації її амбітної і необхідної програми реформ і відзначаємо Київ за його прогрес на сьогодні. Незважаючи на наші розбіжності з Росією, ми готові залучати Росію до вирішення регіональних криз і загальних викликів, коли це є в наших інтересах.

“Світовий Конґрес Українців закликає міжнародне співтовариство цілком підтримати провідників Великої Сімки та рішуче діяти у відповідності з цим Комюніке, щоб зупинити російську агресію проти України і забезпечити мир і стабільність у Європі,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа