Складання липових протоколів на автомайданівців не минулося для ДАІ безслідно

Прокуратура Київщини притягнула до відповідальності 24 ДАІшника за порушення при складанні адмінпротоколів щодо «автомайданівців»

Такі результати перевірки, проведеної прокуратурою Київської області щодо законності притягнення до адміністративної відповідальності водіїв-учасників «Автомайдану».

Встановлено, що працівники органів внутрішніх справ неодноразово порушили Кодекс України про адміністративні правопорушення. Зокрема, протоколи складено у відсутності осіб, які притягаються до відповідальності. В цих документах зазначалися свідки, які не були очевидцями подій, пов’язаних з порушенням Правил дорожнього руху.

Також до матеріалів справ не долучалися докази того, що саме власники автомобілів вчинили правопорушення, а не інші особи, які мають право ними керувати.

Реагуючи на ці порушення, органами прокуратури внесено 9 подань, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 24 працівники державтоінспекції.

Загалом, органами ДАІ Київської області та інших областей до територіальних судів області скеровано 140 протоколів про адмінправопорушення за невиконання водіями-учасниками «Автомайдану» вимог працівника міліції про зупинку.

Прес-служба

прокуратури Київської області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа