Штормове попередження для Верховної Ради

По Верховній Раді вдарить twitter-шторм. Активісти вимагатимуть ратифікації Римського статуту Міжнародного Кримінального суду

16 червня, з 19:00 до 21:00, відбуватиметься twitter-шторм на підтримку ратифікації Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Користувачі соціальної мережі twitter масово писатимуть повідомлення з однаковим хештегом, відмічаючи депутатів Верховної Ради, які ще не висловили своє бажання ратифікувати міжнародний договір.

Ратифікація Римського статуту дозволить прокурору Міжнародного кримінального суду ініціювати провадження щодо громадян України, які звинувачуються у найтяжчих порушеннях міжнародного гуманітарного права – військових злочинах, геноциді та злочинах проти людяності.

Україна підписала Римський статут у 2000 році, проте його юрисдикція не поширюватиметься у країні поки Верховна Рада не ратифікує цей документ, що також передбачає внесення змін до Конституції.  За повідомленнями, на цьому тижні Верховна Рада поставить на порядок денний внесення змін до Конституції України з метою в подальшому провести процедуру ратифікації.

Техніка акції: використовуйте свій акаунт у twitter, щоб написати повідомлення, яке складається з назви акаунту депутата (зі знаком @ на початку), текста повідомлення та хештегу. (наприклад @Pylypyshyn Ратифікуйте Римський статут, не дозвольте злочинам проти людяності повторитися!  #РимськийСтатутУкраїна)

Приклади повідомлень:

Ратифікуйте Римський статут, не дозвольте злочинам проти людяності повторитися в Україні!

Україна стоїть перед небезпекою військових злочинів. Терміново ратифікуйте Римський статут!

Україна має приєднатися до системи міжнародного правосуддя. Ратифікуйте Римський статут!

Ратифікація Римського статуту – запорука  відповідності національного законодавства до міжнародних норм!

Хештег:

#РимськийСтатутУкраїна

#РимскийУставУкраина

Акаунти парламентарів:

Виктор Пилипишин @Pylypyshyn

Сергей Тигипко @SergeyTigipko

Віктор Балога @ViktorBaloha

Олександр Турчинов @Turchynov

Volodymyr Kurennoy @Kurennoy

В’ячеслав Кириленко @KyrylenkoVyach

Олег Тягнибок @o_tiahnybok

Акцію організовує українське представництво Amnesty International. Організація неодноразово закликала владу України ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа