Штати розглядають можливість вакцинувати дітей до п’яти років

vaccine-child

Німецька компанія BioNTech та концерн Pfizer подали у США заявку на використання їхньої вакцини проти COVID-19 для дітей віком від шести місяців до п’яти років. Про це повідомляється на сайті компанії.

“Оскільки кількість госпіталізацій дітей віком до 5 років через COVID-19 різко зросла, наша спільна мета з FDA – підготуватися до майбутніх сплесків та надати батькам можливість допомогти захистити своїх дітей від цього вірусу”, – заявив Альберт Бурла, генеральний директор концерну Pfizer.

У FDA – Управлінні з продовольства і медикаментів США – уже заявили, що засідання профільного комітету відомства для розгляду запиту на використання вакцини  Biontech/Pfizer для малюків відбудеться 15 лютого.

Від початку пандемії понад 10,6 мільйона дітей у США отримали позитивний тест на COVID-19, причому понад 1,6 мільйона випадків припадає на дітей віком до 4 років. Заражуваність дітей коронавірусом різко зросла після появи омікрон-варіанта.

Якщо дозвіл буде наданий, вакцина BioNTech/Pfozer стане першою вакциною проти COVID-19, доступною для дітей віком до 5 років.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа