Шкарлет блокує призначення Квіта президентом НаУКМА

273149549_244854977828004_3937269555497037181_n

Міністр освіти і вихованець Табачника Сергій Шкарлет заявив 1 лютого, що Міносвіти не визнає результати виборів президента Києво-Могилянської академії.
Перемогу на виборах чесно здобув Сергій Квіт, професор НаУКМА і член Стратегічної ради Руху Опору Капітуляції.
27 січня закінчився другий тур голосування на виборах президента НаУКМА. Переміг Сергій Квіт. Представники університетської спільноти засвідчили, що результати виборів визнали обидва кандидати – як сам Квіт, так і його опонентка Олександра Гуменна. Виборчий оргкомітет оформив протокол і передав необхідні документи в Міносвіти.
Прозорість голосування підтвердили Оргкомітет з виборів президента Київської Могилянської академії, Вчена рада НаУКМА, Конференція студентів та інші студентські організації НаУКМА, Наглядова рада університету, Асоціація випускників НаУКМА, члени могилянської спільноти, партнери Академії. Представники цих структур та університетського колективу направили звернення до Міносвіти, де вимагають якомога швидше закінчити всі формальні процедури з призначення Сергія Квіта на посаду.
Однак Шкарлет все одно заявляє, що “особисто він не бачить підстав” визнавати результати виборів. Колишній регіонал та його поплічники вказують на те, що в день голосування з території виборчої дільниці невідомі вкрали одну зі скриньок з бюлетенями, після чого повернули. При цьому, поліція, зі слів самого Шкарлета, про такий інцидент інформації не надавала.
Втім, навіть без врахування бюлетенів з тієї скриньки, Квіт все одно здобув більшість голосів. Однак Шкарлет заявляє про намір призначити перевибори. Досьє “Лапті реваншу” про Шкарлета:
Не дивно, що учень Дмитра Табачника не визнає вибори, на яких керівником одного з провідних навчальних закладів було обрано кандидата з чіткою патріотичною позицією. Закономірно, що міністр ігнорує позицію самих представників НаУКМА, які вказують на прозорість виборів та наголошують на тому, що перемога Сергія Квіта – результат їхнього вибору. Однак спільнота Києво-Могилянської академії готова боротися за свій вибір і за своє право бути почутою. А небайдужі громадяни готові цю боротьбу підтримати.
Конференція Студентів Київської Могилянської академії у відповідь на запит Студентської Колегії підтримала оголошення безстрокового студентського страйку.
Долучайтеся до флешмобу #savemohylyanka: публічно висловлюйте підтримку Сергію Квіту та підписуйтеся на СтопШкарлет

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа