Східне угруповання військ: перемелюємо чмобіків

oos5

Східне угруповання військ продовжує ведення оборонної операції. Обстановка залишається напруженою, але контрольованою.
Від початку доби ворог здійснив 2 ракетні удари на Донеччині та Запоріжжі. За допомогою авіації 13 разів бив по Харківщині, Луганщині, Донеччині та Запоріжжю. Окупант продовжує спроби пошуку слабких місць в обороні українських захисників.
Найактивніші бойові дії зберігаються на Сіверському, Авдіївському та Бахмутському напрямках.
На Харківщині від початку доби противник наніс 3 авіаційні удари по Новоселівському та Стельмахівці із застосуванням гелікоптерів Ка – 52, здійснив 28 обстрілів позицій наших військових із застосуванням важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню. Ворог не полишає спроби атакувати українських захисників. Так, 11 разів окупанти вдавалися до штурмових дій на цьому напрямку, успіху не мали. Для атаки українських підрозділів ворог використовував танки, міномети та автоматичні станкові гранатомети.
На Луганщині від початку доби противник наніс 1 авіаудар поблизу Верхньокам’янського та здійснив 55 артилерійських обстрілів позицій українських оборонців. Окупаційні війська 7 разів намагались прорвати лінію оборони. Успіхів не мали. На цьому напрямку ворог активно застосовував танки, міномети, гранатомети та стрілецьку зброю.
На Донецькому напрямку від початку доби ворог здійснив 7 авіаційних ударів поблизу Бахмутського, Володимирівки, Павлівки, Красногорівки, Мар’їнки та Кам’янки із застосуванням штурмової авіації СУ-25, та гелікоптерів Ка-52. Ворог наніс 1 ракетний удар в районі Дружківки. Із застосуванням важкого озброєння та артилерії окупант 229 разів обстріляв позиції українських захисників. російські війська 20 разів намагались просунутись вглиб нашої оборони, проте всі спроби наступу противника успіху не мали та захлинулись. На цьому напрямку ворог застосовував танки, БПЛА та іншу важку техніку.
На Запоріжжі від початку доби окупанти провели 1 ракетний удар поблизу Вільнянська та 2 авіаційний удари із застосуванням штурмовиків СУ-25 в районі Степового та Малих Щербаків. Майже 30 разів гатили по позиціях наших захисників з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії. Ворог не полишав спроб перейти до наступу, проте зазнав невдачі та відійшов.
У смузі відповідальності Східного угруповання військ від початку доби противник обстріляв 15 населених пунктів та пошкодив 34 об’єкти цивільної інфраструктури. Евакуйовано понад 138 осіб громадян України із зони бойових дій.
Продовжуються роботи із розмінування на деокупованих територіях. Знешкоджено близько 850 вибухових пристроїв та обстежено 37 гектарів української території.
Бойові безповоротні втрати противника на східному напрямку склали:
Особового складу – 124 осіб
Танків – 4
ББМ – 4
БПЛА – 3
Автомобільної техніки – 6

Ми стоїмо! Ми б’ємося! Ми переможемо!

Угруповання Об’єднаних сил / Joint Forces Task Force

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа