Що цінніше – контроль кордону чи оточення Донецька і Горлівки?

Dmitry Tymchuk

На ранок 11 серпня в зоні проведення антитерористичної операції відзначаються наступні тенденції:

– Командування АТО відрапортувало про «роз’єднання» угруповань «ЛНР» і «ДНР». Однак в зоні операції спостерігається постійна зміна оперативної обстановки, що дозволяє говорити про повне і надійне роз’єднання угрупувань «ЛНР» і «ДНР» тільки після взяття під повний контроль сил АТО н.п. Шахтарськ (і сел. Молодецьке) і \ або н.п. Красний Луч, з ділянками траси Н21 в цих районах.

– Результати успішних рейдів підрозділів сил АТО протягом останніх днів, з знищенням живої сили, озброєння і техніки бойовиків, частково нівелюються постійним поповненням, одержуваним терористами з Росії. На сьогодні не бачиться прийнятних варіантів надійного блокування перекидань зброї та найманців з Росії по головному маршруту – через Краснодон і Суходольськ. Здійснити подібну операцію без масштабних втрат серед українських силовиків на даний момент неможливо.

– Разом з тим, протягом останнього тижня ми фіксували кілька випадків розмінування бойовиками ділянок місцевості на кордоні з РФ в підконтрольних ними районах. Це може свідчити про підготовку терористами шляхів втечі на територію Росії, але може означати і забезпечення запасних маршрутів перекидання на Донбас російських найманців і зброї.

– В останні дні знову відзначалася поява серед груп, що закидаються на Донбас з Росії, військовослужбовців ЗС РФ. Це свідчить про те, що російське керівництво, будучи не в змозі забезпечити необхідну кількість найманців, рятує терористів на Донбасі з використанням всіх доступних ресурсів. При цьому думка міжнародної спільноти (на тлі збитого «Боїнг-777» і зірваної операції  входження російських «миротворців» на територію України) російським керівництвом попросту ігнорується.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа