Що таке WLAN інтернет?

При підключенні інтернету в договорі можна побачити умови щодо WLAN і Wi-Fi. У той час як другий навряд чи буде сумнівним терміном (потрібно бути наївним, щоб не використовувати Wi-Fi щодня), WLAN часто звучить загадково. Що це за технологія?

Інтернет для будинку, квартири або офісу – ніхто не любить зайву кабельну проводку, незалежно від її застосування. Ідеальним варіантом є мережа, до якої можна підключити безліч пристроїв. Саме тому так важливо мати хороший маршрутизатор і правильну конфігурацію Wi-Fi мережі, яка дозволяє підключити все – від телевізора до смартфонів, духовки і камери безпеки. Але що собою представляє загадкова мережа WLAN в цьому контексті? Коли будете звертатися за послугами до інтернет провайдеру на харківському масиві https://www.it-tv.org/harkovskij, врахуйте це.

интернет

Бездротова локальна мережа

Так називається бездротова локальна мережа WLAN. Це з’єднання, яке дозволяє передавати дані через інтернет без використання кабелів. Це робиться в межах внутрішньої локальної мережі. Все, що вам потрібно, це доступ в мережу, а також маршрутизатор і бездротова мережева карта. Таким чином, WLAN працює на основі хвиль випромінювання і декількох стандартів, добре відомих з конфігурації пристроїв. В першу чергу це 802.11 – вже широко відомий стандарт, який був першим з форматів, використовуваних в загальному користуванні. Наступні стандарти – це просто розширення функціональності і швидкості основної роботи.

Стандарти бездротових локальних мереж

WLAN – це група взаємопов’язаних комп’ютерів. Таким чином, ви можете створити внутрішню мережу в школі, компанії або будинку.

В даний час, аналізуючи пропозиції і налаштовуючи бездротову мережу, можна відповідати стандарту 802.11n. Це технологія, яка забезпечує передачу близько 300 Мбіт/с на частоті 5 ГГц – якщо тільки сигнал досить сильний. Більш слабким стандартом є 802.11g, який схильний до перешкод. Раніше використовувався стандарт 802.11b. Він забезпечує повільне з’єднання до 11 Мбіт/с, хоча діапазон роботи до 30 м в приміщенні є безперечною перевагою.

Підводячи підсумок: WLAN – це локальна бездротова мережа, тобто поєднання підключення до Інтернету, маршрутизатора і декількох пристроїв, що підтримують Wi-Fi мережу. Перевагами такого рішення є не тільки простота розширення і можливість використання мережі на великій площі. Вміле розташування передавачів дозволяє значно розширити зону дії WLAN – наприклад, на територію саду.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа