Ще один привід зняти з реєстрації в Україні московську Церкву

У «Л-ДНР» активно поширюється інформація (див. скан листівки) із закликами до населення окупованих районів взяти участь в «хресному ході по російських землях Донбасу», спрямованому проти «помилкових західних цінностей». При цьому бойові дії на Донбасі характеризуються як «братнє кровопролиття в Новоросії», влаштоване «одурманеним прозахідною пропагандою російським народом Київської Русі» (це про українців, якщо хто не зрозумів).

10403071_838469289615061_2302036765463804175_n

«Хресний хід» з відвідуванням храмів УПЦ МП в окупованих районах Донецької і Луганської областей повинен пройти з 5 по 31 травня.

Звертає на себе увагу той факт, що серед організаторів «хресного ходу» немає релігійних організацій – лише т.зв. «Громадські організації», що діють під патронатом терористів ( «Мир Луганщині» Плотницького, «Російська весна – Макіївка» і «Спільна справа»), причому з п’яти контактних телефонів, два – російські (Москва і Ростов-на-Дону).

Відсутність в організаторах вказівок на офіційні церковні структури і представників церкви вказує на те, що даний «хресний хід» може бути банальною провокацією з метою подальшого розпалювання ненависті на релігійному грунті – наприклад, ми не виключаємо організації бойовиками терактів із загибеллю учасників «хресного ходу» з подальшим звинуваченням в цьому «українських ДРГ».

Дмитро Тимчук

Від редакції. Оскільки “хресний хід по русскім зємлям Донбаса” відбувається за явної організації УПЦ МП, пора ставити питання про зняття цієї Церкви з реєстрації, як окупантської. Або ж, нехай відмежується від окупантів, підтримає публічно територіяльну цілісність України, тоді вона не буде організацією, яка сприяє окупантам.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа