Ще один провал ФСБ в Одесі – “Мата Харі” не вдалася

Цими днями в Одесі було розіграно класичний шпигунський роман у традиціях детективного жанру. Про це 23 листопада розповіло місцеве видання «Думска.net». Там досить докладно наведено подробиці гучного затримання прихильниці бойовиків, яка, за даними СБУ, співпрацювала з російськими спецслужбами.

Дівчина раніше служила у Збройних силах України, але перейшла на бік терористів з організації ЛНР і встановила контакт з луганською резидентурою головного розвідуправління міністерства оборони Росії. Резидент дав їй завдання поїхати в Одесу і відновити відносини зі знайомим співробітником СБУ.

Дівчина так і зробила. Прибувши у місто, вона зв’язалася з ним і домовилася про зустріч у приватній особистій обстановці. Але запідозривши щось недобре в ініціативі дівчини, правоохоронець проявив пильність і попередив колег по службі про наступне побачення з колишньою подругою, яка раптово «випливла» з Луганська. Була розроблена спецоперація. Есбеушнику видали фальшиві документи з грифом «Секретно» (нібито накази антитерористичного центру), які він, вирушаючи на побачення зі шпигункою, захопив із собою. Ці події відбувалися ще 7 вересня 2015 року в одному з номерів готелю «Жовтневий» на Канатній вулиці. Чоловік і жінка поговорили по душах, після чого офіцер на хвильку покинув номер, залишивши на столі папку. Зловмисниця не проґавила шанс і перефотографувала «секретні» папери на мобільний телефон і відправила терористам ЛНР.

Наступного дня «джеймсбонда в спідниці» затримала контррозвідка. Шпигунку притягують до кримінальної відповідальності за 111 статтею КК (державна зрада). Їй загрожує від 10 до 15 років колонії. Пильний офіцер представлений до чергового звання.

Сергій Горицвіт

На світлині: шпигунка на допиті.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=nIAgYXwlCB0

1 Шпигунка на допиті

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа