Ще один екс-нардеп пішов: проти Григорія Калетніка відкрито кримінальне провадження

Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальну справу проти ректора Вінницького національного аграрного університету, голови Комітету з питань аграрної політики і земельних відносин Верховної Ради України 7 скликання Григорія Калетніка. Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України – «зловживання владою або службовим становищем». Про це йдеться у відповіді МВС України за підписом А. Авакова на звернення народного депутата України, члена Ради партії «Воля» Ірини Суслової.
У депутатському зверненні від 16.01.2015 р. до глави МВС України нардеп надала інформацію про те, що лише за приблизними оцінками Григорій Калетнік разом із Міністром аграрної політики Миколою Присяжнюком за допомогою шахрайських схем заволоділи 20 млн. грн., виділеними в рамках Кіотського протоколу на добудову корпусів університету.
«На даний момент Калетнік Г.М. фактично не виконує покладених на нього обов’язків, у зв’язку з чим виконуючою обов’язки ректора призначено Янчук Г., яка, в свою чергу, займається розтратою бюджетних коштів, спрямовуючи їх на передвиборну кампанію Калетніка Г.М., незаконне будівництво церкви Московського патріархату, розташованої у Ботанічному саду м. Вінниця, та інші нецільові витрати», – йдеться у листі Ірини Суслової.
Також парламентар наголошує на обуренні громадськості й іншими злочинними діями Григорія Каленика, зокрема продажем лісу, приватизацією земельних ділянок, що належать Вінницькому національному аграрному університету та приватизацією студентського спортивного табору «Олімпія». Окремо Ірина Суслова зазначає, що керівництво ВНАУ забороняло студентам брати участь у Революції гідності в 2013 та 2014 рр., але, при цьому, спонукає їх брати участь у акціях на підтримку діючого губернатора Вінниччини Анатолія Олійника.
Розглянувши звернення Ірини Суслової, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в листі-відповіді наголошує, що матеріали передані в Управління МВС у Вінницькій області, під юрисдикцією якого знаходиться місце вчинення злочину.
«За результатами розгляду слідчим управлінням УМВС України у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження №12015020000000054 за ознаками злочину, передбаченого ч. 1. ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Досудове розслідування триває», – сказано в документі МВС України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа