Ще одна спроба депутатів дати собі раду з імпортом вживаних автомобілів

Закон 5624 врегулює деякі проблемні питання при використанні вживаних авто. Про це, під час Погоджувальної ради, наголосила народний депутат, голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна.

«На минулому пленарному тижні було заплановано розгляд законопроекту 5624 “Про внесення змін до закону “Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів” щодо посилення адаптаційної спроможності та поетапного запровадження в Україні міжнародних екологічних вимог до транспортних засобів”. Але залишився без розгляду. Тому прошу на цьому тижні поставити цей закон у вівторок або у четвер. Це маленький, але вкрай актуальний закон, який вже зрозумілий за змістом усім народним депутатам. Ним пропонується перенести термін введення стандарту екологічної безпеки євро 6 з першого січня 2018 року на перше січня 2020 року», – зауважила голова комітету.

«Цей закон дозволить нашим громадянам купувати більш дешеві автомобілі 2010 року випуску, а з 2018 року сплачувати при ввезенні акцизи за зниженими ставками. І оскільки на сьогодні саме використання вживаних авто є болючою темою для нашої країни, то цей законопроект частково врегулює цю проблему. Тому прохання розглянути і прийняти його на цьому тижні», – підсумувала Ніна Южаніна.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Mon, 10 Apr 2017 13:25:02 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа