Шахраї атакують користувачів месенджера Signal

Почастішали випадки, коли шахраї використовують популярний месенджер Signal, аби отримати доступ до конфіденційної інформації користувачів. Сервіс обміну повідомленнями, яким часто користується громадське і волонтерське середовище в Україні та світі, все частіше стає мішенню зловмисників. Наводимо нещодавній приклад такої атаки, свідками якої ми стали.  

Аферисти надсилають повідомлення ніби з акаунту сервісу підтримки Signal, який назвали “Support Signal”. У тексті йшлося про те, що на пристрої користувача нібито “виявили некоректну активність, внаслідок якої була скоєна несанкціоноватака на месенджери, внаслідок якої зловмисник отримав доступ до його вмісту”. 

Після цього шахраї просять пройти нібито “процедуру верифікації користувача для попередження витоку даних”. Офіційні представники месенджера наголошують, що подібні повідомлення є махінацією.

“Це не від Signal. Це невідомий номер, який надсилає вам шахрайство. Ви можете використовувати функцію Signal, щоб заблокувати такі ненавмисні повідомлення, які зʼявляються, коли ви відкриваєте чат”, – йдеться в офіційному повідомленні. 

Аби прибрати повідомлення, оберіть функцію “Блокувати”, а потім “Повідомити про спам і заблокувати”. 

Зверніть увагу, що логотип служби підтримки Signal завжди повинен на 100% відповідати офіційному зображенню. Всі верифіковані акаунти соцмереж та месенджерів мають поруч синю галочку. Ось як виглядають повідомлення шахраїв: 

Джерело: СКУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа