Шабаш одеських сепаратистів-куликовців не вдався

1 Сепаратисти-куликовці мітингують

Акції одеських сепаратистів, яких вже прозвали куликовцями, бо вони постійно збираються на Куликовому полі, останнім часом стали помітно затухати. На них виходять лише кілька десятків пенсіонерів, здебільшого жінок.

Ось і 24 квітня чергове подібне збіговисько проросійських активістів не пройшло, як їм того хотілося. Негативно налаштованим до України куликовцям довго помітингувати не судилося. Спочатку в правоохоронні органи надійшло повідомлення про те, що поруч з місцем проведення акції біля Будинку профспілок закладено вибуховий пристрій. Враховуючи загрозу життям людей, на місце прибули вибухотехніки, співробітники поліції і Служби безпеки. Куликове поле було оточене по периметру. Правоохоронці відвели проросійських мітингуючих на безпечну відстань, недалеко від трамвайної зупинки, де вони продовжили свою акцію.

Там до них підійшли проукраїнські активісти, і між ними почалася непроста дискусія з обговоренням різниці між різними владними режимами, також поговорили і про недопущення антиукраїнських висловлювань та підбурювання до протиправних дій. Неабиякий гармидер зчинила завсідниця антимайданівських акцій Роза Центер, яка доводила, що її родичі «завойовували Одесу». Але далі словесних дискусій і образ один одного справа не дійшла.

Невідомо скільки б тривала ця перепалка, якби не втрутився заступник начальника обласного главку поліції Михайло Пасечников, відповідальний за безпеку всіх масових заходів, що відбуваються в Одесі. Силою слова і дружніми поплескуваннями по плечу він переконав проросійських активістів піти по домівках.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа