СФУЖО закликає взяти участь у конкурсі до Міжнародного дня рідної мови

sfuzho-header

СФУЖО закликає взяти участь у конкурсі
до Міжнародного дня рідної мови

«Якби я був/була Головою Генеральної Асамблеї ООН»

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) закликає студентів українських освітніх закладів у діаспорі долучитися до конкурсу з написання есе «Якби я був/була Головою Генеральної Асамблеї ООН», який оголосило у 2022 р. Постійне представництво України при ООН до щорічного Міжнародного дня рідної мови 21 лютого.

Конкурс спрямований на популяризацію української мови та її плекання серед закордонного українства. Його учасниками може стати вся українська шкільна молодь – учні 8–12 класів, – яка проживає за межами України.

СФУЖО разом зі своєю мережею українських жіночих організацій активно зберігає, підтримує та пропагує українську мову за межами України. Разом з цим СФУЖО через своє Представництво при ООН вже понад 30 років просуває актуальні українські питання, включно й щодо української мови.

Постійне представництво України при ООН оголосило цей конкурс у співпраці зі СФУЖО, Світовим Конґресом Українців та у партнерстві зі ЗМІ, волонтерами і іншими організаціями.

Організація Об’єднаних Націй живе в серці і свідомості кожного громадянина як організація, здатна покласти край насильству, сприяти миру і розвитку, забезпечити рівність, захистити права людини і зменшити масштаби бідності. Працюючи на повну силу, ООН сприяє здійсненню цих високих сподівань людства, які так закріплені в Статуті Організації Об’єднаних: «Ми, народи Об’єднаних Націй, сповнені рішучості позбавити прийдешні покоління нещасть війни, яка двічі в нашому житті принесла людству невимовне горе, і знову утвердити віру в основні права людини, у гідність і цінність людської особистості, у рівноправність чоловіків та жінок і в рівність прав більших та малих націй та створити умови, за яких можуть дотримуватися справедливість і повага до зобов’язань…».
Конкурсні роботи слід надсилати на електронну адресу:

unessaycompetition2022@gmail.com

Кінцева дата подання письмових робіт – 10 лютого 2022 р.

Більше про умови участі та деталі проведення конкурсу дивіться за покликанням https://cutt.ly/YUIS1MQ
Бажаємо успіхів і перемоги в конкурсі!

Пресслужба СФУЖО

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа