СФУЖО вшановує пам’ять жертв Голодомору

sfuzho-header

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій

закликає свою мережу вшанувати 88-і роковини пам’яті

жертв Голодомору-геноциду 1932–1933 років в Україні

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій разом зі своїми складовими організаціями та організаціями-прихильницями вшановують пам’ять жертв Голодомору-геноциду 1932–1933 років в Україні.
Навмисне організований радянським керівництвом масовий злочин – Голодомор 1932–1933 років призвів до багатомільйонних людських втрат в Україні. Прирікаючи людей на голодну смерть, спеціальні загони радянських силовиків відбирали в українських селян усі запаси зерна. Голодомор був штучно зорганізований Сталіним та радянським урядом, а метою Голодомору було придушення українського національно-визвольного руху і фізичне знищення українських селян. Спланована конфіскація врожаю зернових та усіх інших продуктів харчування представниками радянської влади впродовж Голодомору 1932–1933 років безпосередньо призвела до вбивства селян голодом у мільйонних масштабах, при цьому радянська влада мала значні запаси зерна в резервах та здійснювала його експорт за кордон під час Голодомору, забороняла та блокувала виїзд голодуючих поза межі окупованих радянським режимом територій України, відмовлялася приймати допомогу для голодуючих з-за кордону. Упродовж десятиліть масове вбивство українців штучним голодом навмисно замовчувалося радянською владою.
Особливо важливо пам’ятати про Голодомор зараз, в умовах російської збройної агресії, яку вже 8-й рік Росія веде проти України, окупувавши частину території України. Як і тоді, понад 80 років тому, так і зараз Росія проводить агресивну, людиноненависницьку політику щодо України та продовжує зневажати міжнародне право. Тому нам усім треба  об’єднано, єдиним голосом демонструвати сильну позицію проти агресії, яку нині чинить Росія проти України.
Світова Федерація Українських Жіночих Організацій закликає свою мережу опублікувати пости в пам’ять про своїх рідних, які постраждали від Голодомору 1932–1933 років в Україні. Оприлюдненням імен тих, чиї життя обірвалися через заподіяний тоталітаризмом Голодомор-геноцид в Україні, та тих, хто стояв на порозі голодної смерті, СФУЖО підтримує проєкт СКУ «Мережа нащадків» на вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 років в Україні.
Вшануймо світлу пам’ять убитих Голодомором-геноцидом 1932–1933 років в Україні. Запалімо свічу пам’яті українців – жертв тоталітарного режиму. Нехай наша пам’ять про загиблих голодною смертю співвітчизників стане пересторогою, аби злочин Голодомору-геноциду ніколи не повторився. Збережімо свою єдність, свободу і гідність!

Пресслужба СФУЖО

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа