СФУЖО вшановує День Гідності та Свободи

sfuzho-header

У цей день, 21 листопада 2021р., під час Річних нарад СФУЖО з нагоди Дня Гідності та Свободи учасниці Річних нарад СФУЖО приєдналися до вшанування цієї дати та помолилися за Україну.

21 листопада українці відзначають знакову подію в історії України – День Гідності та Свободи. Свято встановлено на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії – Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року і відзначається згідно з указом Президента України від 13 листопада 2014 року.

Саме 21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції українських громадян у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Спроба перетворити Україну на проросійську диктатуру – саме те, проти чого повстало українське суспільство у 2013–2014 роках.

Події розгорталися стрімко і драматично: від мирних зібрань студентства – до масових мітингів, палаючих шин, “коктейлів Молотова” і бруківки, що стала зброєю в руках протестувальників. Але найтрагічнішим було те, що цього разу, на відміну від подій Помаранчевої революції, відстоюючи гідність та свободу, віддали свої життя 106 українців і ще понад 2 тисячі отримали поранення.

Події 2013–2014 років хоч і були трагічними, але зовсім не марними. Адже вони дали міцний поштовх до розвитку України.

Революція Гідності або Євромайдан спричинили політичні та суспільні зміни в Україні, дали надію на її світле і мирне майбутнє, виховали ціле покоління справжніх, впевнених, сміливих патріотів України!

Цим випробуванням українці довели свою любов до України, честь і мужність.

Помстою за цей вибір українців стала агресія Росії, яка триває досі. Але, попри окупацію частини території, жахливі людські жертви та величезні матеріальні втрати, Україна не зламалася. Вона пройшла вражаючий шлях перетворень та засвідчила: Україна – територія Гідності і Свободи!

СФУЖО разом з українцями всього світу вшановує подвиг Майдану, Революції Гідності, Героїв Небесної Сотні і всіх тих українців, які захищали ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України.

Ми віримо, що цей подиву гідний народний спротив, трагічні втрати, смерті Героїв Небесної Сотні не були марними. Висловлюємо щиру пошану Героям та рідним загиблих і постраждалих.

Українське жіноцтво світу під егідою СФУЖО продовжує підтримувати Україну у її подальшій боротьбі за свою незалежність та відстоюванні ідеалів і принципів Майдану.

Вічна слава Героям! І повага кожному, хто нині підтримує патріотів та бореться за гідне майбутнє України!

Слава Україні! Героям Слава!

Пресслужба СФУЖО

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа