СФУЖО: «бучанська різня» – це геноцид українського народу

«бучанська різня»

Відкритий лист Світової Федерації Українських Жіночих Організацій  до урядів країн світу та міжнародних інституцій

Сьогодні світ побачив звірства, які неможливо усвідомити здоровим глуздом і здоровою психікою. Це звірства, які вчинила путінська армія в українських містах Буча, Ірпінь, Гостомель.

Злочини, які облетіли весь світ і отримали назву «бучанська різня», є не що інше, як геноцид українського народу. Понад 300 убитих цивільних, постріли в потилицю, зґвалтовані й залишені обабіч дороги жінки і дівчатка зі зв’язаними руками, обгорілі тіла жінок, яких зґвалтували і намагалися спалити, щоб приховати свої злочини, люди, що вижили, і розповідають, як їх ґвалтували на очах у рідних, чоловіків та дітей… Місія ворога – знищити продовжувачів вільного і миролюбного роду. Це тисячна краплина того, що стало відомо після звільнення від окупантів Київської області. З перехоплених розмов ми чуємо, як окупанти не лише озвучують свої наміри про зґвалтування, а й хизуються вже скоєними злочинами проти українських жінок. Є підозра, що такі звірства відбуваються на всіх окупованих територіях.

Від цих фактів і цифр стигне кров і досі немає усвідомлення: як таке можливо в наші дні? Саме тому нам замало співчуття, замало шпальт зі страшними фото, про які світ може забути за кілька днів у вирі своїх мирних справ.

Україна – це Європа. Світ має подбати, щоб кожна європейська чи світова

жінка була певна в тому, що завтра тіло її дитини чи її самої не пошматують

лише тому, що вона сповідує демократичні цінності і хоче миру на Землі.

Навіть у мирний час зґвалтування та вбивства мають свої окремі статті в кримінальному кодексі. Зважаючи на те, що злочини відбулися у військовий час, Світова Федерація Українських Жіночих Організацій разом зі своїми складовими організаціями у понад 30 країнах світу звертається до Міжнародного кримінального суду якнайшвидше розслідувати московські злочини на українській землі, включно й проти жінок і дітей: ідентифікувати і суворо покарати тих, хто це робив, а якщо це неможливо, відповідальність має понести найбільший злочинець – путін, який віддав наказ напасти на суверенну Україну і творити на ній звірські дії.

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій рішуче закликає уряди країн світу та високі міжнародні інституції якнайшвидше засудити та заявити про свою непримиренність з нелюдськими ворожими розправами та надати Україні вкрай необхідне озброєння, закрити небо для врятування заручників війни та в такий спосіб зупинити геноцид українського народу та подальше просування  московського терориста на Захід.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа