Сергій Жадан привіз книжки в дитячу бібліотеку в зоні бойових дій

Близько сотні книг художньої літератури, навчальних посібників і самовчителів із прикладної творчості отримала шкільна бібліотека села Трьохізбенка в подарунок від відомого письменника Сергія Жадана.

«Дуже рада, що так багато нової, барвистої літератури з’явилося в нашій бібліотеці. Я тут працюю вже більше двадцяти років, і, в основному, фонд був старий, не оновлювався. Раніше, якщо за рік приходило дві-три нових книги – це вже був прогрес. Останнім часом тут взагалі не було бібліотеки, все було винесено, полички і книги всі пішли в підвал, тому що будівлю зайняли військові, – каже шкільний бібліотекар Тетяна Проскуріна. – Тепер наш фонд активно поповнюють волонтери, і, зокрема, приїжджав Сергій Жадан. Ніколи раніше не бачила вживу поетів, тим більше – такого молодого, сучасного. Він до нас приїхав, розповідав про свого друга співака Кузьму (Скрябіна). Книгу про нього теж подарував. І в цілому, дуже багато привіз корисних книг. Наприклад, «Тисяча англійських слів» стане в нагоді старшокласникам.

Библиотека-Трехизбенки-777x437

Прізвище Жадана бібліотекар пам’ятає ще з тих часів, коли тут отримали одну з його книг. «А незабаром прийшло розпорядження цю книгу з широкого доступу прибрати. Цензура щось там знайшла. І ось тепер, коли він привіз нам в подарунок нові книги, в тому числі — свої, рада, що з’являється можливість почитати цього автора», — підкреслює Тетяна Проскуріна. За її словами, книги в шкільній бібліотеці беруть читати не тільки учні, а й педагоги, і навіть батькам учнів дозволяють користуватися фондами.

Галина Тищенко

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа