Сербо-косоварські “терки” навколо “косовських бойовиків” на українському боці

274235219_1276772259470359_8562904468831532437_n

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що запитає у Росії інформацію про вихідців з Косово і Метохії, яких вербують для бойових дій в Україні, після того, як на це вказав міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.
«Деякі великі лідери знають більшість, але Лавров знає все», – сказав Вучич і додав, що не має інформації, чи їдуть воювати в Україну люди з Косово і Метохії, але додав, що служби над цим працюють.
Він повідомив, що найближчими днями до Белграда прибуде секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев, у якого запитають цю інформацію.
Щодо стосується позиції Белграда відносно української кризи, то Сербія, за його словами, поважатиме міжнародне право та територіальну цілісність України, що є принциповою позицією, заснованою на повазі міжнародного права.
🇽🇰 Тим часом Міністерство закордонних справ та діаспори частково визнаного Косово категорично відкинуло як неправдиві та упереджені будь-які твердження глави МЗС РФ про те, що нібито Косово та деякі інші регіони Балкан відправляють найманців на Сход України.
У заяві МЗСД йдеться, що Республіка Косово законом заборонила участь своїх громадян у війнах за кордоном і цей закон передбачає суворі покарання для кожного з її громадян, які можуть брати участь у таких діях.
Міністерство наголосило, що заяви російських ЗМІ та Лаврова «є частиною запеклої кампанії російської пропаганди, спрямованої на те, щоб відвернути увагу всього демократичного світу від занепокоєння, створеного російською гегемоністською політикою та диктатурою щодо прав народів. за вільне і суверенне життя». «Ця запекла російська кампанія проти Косово та інших західнобалканських країн, зокрема, має на меті напружити ситуацію в Косові та за його межами в регіоні через російський сателіт на Балканах, Сербію», – наголошується в заяві. MЗСД висловило «повну солідарність народу Косова з народом України за право на вільне і суверенне життя у своїй державі». «Республіка Косово закликає зменшити напругу та уникати конфлікту, який може набути непередбачуваних масштабів», – заявило міністерство, підкресливши, що «Республіка Косово приєднується до демократичного світу в засудженні гегемоністської та експансіоністської політики Росії на шкоду суверенній і незалежній державі Україна».

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа