Сепаратисти отримали по заслугах на площі та на сесії Одеської міськради

Те, що сепаратисти планують 16 квітня використати чергову сесію Одеської міськради як привід для дестабілізації ситуації у місті, активісти Автомайдану «Правого сектору», «Самооборони Одеси» та «Ради громадської безпеки» знали заздалегідь. Більше того, планувалося залучити проплачених тітушок для імітації для російських ЗМІ масового побоїща на Думській площі.

Як повідомив керівник одеської організації «Правий сектор» Сергій Стерненко, з самого ранку біля Оперного театру та у провулку Чайковського зібрався гурт студентів і пенсіонерів, які мали виступати проти підвищення комунальних тарифів і курсу долара. За це учасникам фейкового мітингу обіцяли заплатити по 130-150 гривень. Одночасно сепаратисти збирали ще одну групу тітушок, які мали побити першу групу і отримати по 300-500 гривень.

Сепаратисти отримали по заслугах на площі та на сесії Одеської міськради_html_c7dee38c

Проплачений антиукраїнський мітинг готувала новоспечена й ніде не зареєстрована організація «Народна поліція Одеси», подібна до тих, що створені у самопроголошених «ЛНР» і «ДНР». Для неї заздалегідь була зшита камуфляжна форма із відповідними шевронами. Молодики одягали її тут же на задвірках театру, а коли євромайданівці попросили їх показати посвідчення, у «поліцейських» їх не виявилося. Тож активістам довелося затримати майже сорок чоловік і передати міліції, яка тут же відправила усіх у свої відділки для з’ясування мети їхньої участі в сепаратистській затії. Затримані виявилися здебільшого студентами з інших міст. Цю інформацію вдалося уточнити зі списків, які вилучили при затриманні.

Тим часом з десяток членів партії «Родіна» та колишніх комуністів на чолі з Морісом Ібрагімом все ж провели акцію протесту під червоними прапорами. Вони виступали проти підвищення тарифів і вимагали створення «Порто-франко».

Попри це протиборство під стінами мерії, сесія міської ради почалася без ексцесів. На ній були присутні й спостерігачі ОБСЄ. Перш за все депутати вирішили визначитися з провокативними пропозиціями комуністів і «родінців». Представники КПУ пропонували закликати Президента України, прем’єр-міністра і спікера парламенту згорнути проведення реформ, припинити антитерористичну операцію в помиритися з Росією. За цей проект проголосували лише 7 депутатів. «Родіна», яку все ще очолює Ігор Марков, який переховується від слідства, пропонувала звернутися до керівництва країни з проханням створити в Одесі вільну економічну зону «Порто-франко». Ця пропозиція набрала лише 11 голосів.

Водночас міськрада підтримала ініціативу міського голови Геннадія Труханова і узаконила створення комунального підприємства «Муніципальна охорона». Мер запевнив, що нова організація не стане його «приватною армією», вона візьме під охорону комунальні заклади, які до цього були змушені наймати приватні фірми, матиме ліцензію на стягнення адміністративних штрафів. А ще вона спільно з міліцією буде займатися попередженням терористичних акцій, які останнім часом почастішали.

Сепаратисти отримали по заслугах на площі та на сесії Одеської міськради_html_15508d44

Отак підтримувані спецслужбами Росії сепаратисти отримали від одеситів по заслугах і на площі і на сесії міськради. Кремлівський міф про «російську Одесу» вже тріщить по всіх швах.

Сергій Горицвіт

На світлинах: комуністи збираються під червоними прапорами, затримання організаторів сепаратистської акції.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа