Сепаратистський проект «Порто-Франко» на Одещині не пройде

З настанням весни путінський режим, якому все не йметься створити свою Новоросію, а на Одещині так звану «незалежну республіку» на кшталт самопроголошених ДНР та ЛНР, уже розпочав новий етап кампанії «русская весна». Цього разу дестабілізувати ситуацію сепаратисти задумали під гаслом «Одеса – за «Порто-Франко».

Одного разу сепаратистам навіть вдалося зібрати більше ста пенсіонерів та студентів на проплачену акцію «Одеса за «Порото-Франко». Вона проходила під державними прапорами та символами Одеси і декларувалася не як політична акція, а суто економічна.

Розцінивши це як незаперечний успіх, сепаратисти оголосили на 7 березня «загальне одеське страйкування» всіх невдоволених зростанням цін, комунальних платежів і падінням курсу гривні. Але цього разу їхня затія з тріском провалилася. На їхній заклик відгукнулися лише євромайданівці. Тоді більш як півтисячі активістів «Самооборони», «Правого сектору», «Автомайдану», «Громадської варти», «Ради громадської безпеки» та інших організацій зібралися біля будинку облради, а сепаратисти туди навіть носа не потикали.

І ось тепер спецслужби Російської Федерації заходилися розкручувати новий виток своєї спецоперації «русская весна». «Нині це називається проектом «Порто-Франко, – заявив активіст одеського Євромайдану Сергій Гуцалюк. – На жаль, частина депутатів Верховної Ради з так званого Опозиційного блоку (фактично «Окупаційного блоку») силкуються активно втілити в життя цю ідею, намагаючись організувати круглий стіл на тему «Депутати і громадські діячі Одеси за Порто-Франко». Окрім них у заході мали взяти участь депутати від проросійської партії «Родіна», що відкриває суспільству істину мету проекту «Порто-Франко».

Та «Правим сектором» Одеси спільно з представниками інших патріотичних організацій та громадськими активістами призначений на 19 березня круглий стіл було зірвано. По це повідомила прес-служба правосеків. «Членів терористичної організації «Родіна», які з’явилися в оточенні тітушок, було заблоковано – до будівлі медіа-центру їх не пустили, після чого вони разом зі своєю свитою пішли геть. Решта учасників круглого столу просто не з’явилась, – зазначається у повідомленні. – Що стосується самого законопроекту про створення «Порто-Франко» в Одеській області, ми ще раз підкреслюємо, що в інтерпретації проросійських бандитів із оппоблоку ця ідея неприйнятна. Так звана «вільна економічна зона» у трактуванні Пресмана-Рабиновича-Скорика по суті є ширмою для сепаратизму, монополізації та створення різних корупційних схем. У зв’язку з цим, «Правий Сектор» виступає категорично проти запропонованого ворожими народу України елементами закону про створення «Порто-Франко». Ми будемо блокувати цей антинародний проект всіма можливими способами і не дозволимо пособникам окупанта розхитувати ситуацію в нашому місті. Одеса – це Україна!».

Свої заяви одеські активісти підтверджують конкретними справами. Перед цим вони масово вийшли на вулиці міста і припинили збір підписів за «Порто-Франко». Слід сподіватися, що їх підтримає і більшість народних депутатів парламенту своїм блокуванням законодавчої ініціативи Миколи Скорика, Олександра Пресмана та Вадима Рабиновича щодо створення «Порто-Франко».

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа