Сенат штату Каліфорнія ухвалив резолюцію з нагоди відзначення Дня незалежності України

Сенат штату Каліфорнія у присутності Посла України в США Валерія Чалого ухвалив резолюцію з нагоди відзначення 24 серпня 2016 року Дня незалежності України. Підтримана вищою палатою законодавчого органу Каліфорнії резолюція відзначає значний внесок американських громадян українського походження у збагачення політичного, економічного та культурного надбання Каліфорнії.

У цьому документі також йдеться про споконвічну боротьбу українського народу за свободу і незалежність та досягнення демократичних ідеалів, що залишається актуальним і на нинішньому етапі розбудови України. У звязку з цим, Сенат Каліфорнії підтримує проведення заходів з відзначення у цьому штаті Дня незалежності України.
Після голосування за згадану резолюцію Посол України в США Валерій Чалий провів зустріч з Виконуючим обов’язки спікера Сенату штату Каліфорнія Кевіном де Леоном, під час якої подякував за солідарність з нашою державою у такий складний час та обговорив перспективи активізації двосторонньої взаємодії.
Губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі та Народний Депутат України, Герой України Надія Савченко також взяли участь у зустрічі.
IMG_9914
А вчора Асамблея штату Каліфорнія у присутності Посла України в США Валерія Чалого ухвалила резолюцію у пам’ять про мільйони жертв Голодомору 1932-1933 років – організованого радянським режимом проти українського народу (http://bit.ly/2bwPkEa).
Своїм рішенням Асамблея штату Каліфорнія також встановила 26 листопада 2016 року Днем пам’яті жертв Голодомору. Крім того, в резолюції відзначається, що Каліфорнія є домівкою для третьої за чисельністю української громади в США, яка збагачує штат своїм лідерством, активністю в агробізнесі, освітній галузі, врядуванні та мистецтві.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа