СБУ знайшла зброю, з якої розстрілювали Майдан

Служба безпеки ідентифікувала зброю, з якої було розстріляно Майдан. Про це Президенту доповів Голова СБУ Василь Грицак. Це фрагменти автоматів і кулемета, які навмисне було розпиляно, номери зброї були частково затерті для приховання злочину. Злочинці втопили 23 фрагменти зброї у річці. Внаслідок експертизи вдалося ідентифікувати 12 одиниць зброї. У Генпрокуратурі вважають, що ідентифіковані номери свідчать про те, що саме з цієї зброї розстрілювали майданівців. Більше подробиць СБУ та ГПУ обіцяють повідомити вже найближчим часом.

Svyatoslav Tsegolko

У свою чергу, Генеральний прокурор Віктор Шокін зазначив: «Слідством доведено повністю та беззаперечно, що з цієї зброї вбивали майданівців». Він пообіцяв найближчим часом поінформувати, в яких конкретно випадках вона використовувалась.

Президент наголосив, що усі винні у розстрілі майданівців обов’язково мають бути притягнені до відповідальності, в тому числі і ті, хто віддавали злочинні накази. Ці матеріали «суттєво збільшують доказову базу для притягнення до відповідальності конкретних посадових осіб, причому не лише тих, хто вбивав з цієї зброї українських Героїв, але ми можемо зараз прослідкувати і тих, за чиїм наказом ця зброя була видана, замовників і організаторів вбивств, що суттєво покращує доказову базу», сказав Петро Порошенко.

Президент відзначив, що наполягатиме, щоб Верховна Рада на найближчий сесії внесла зміни до закону про заочне правосуддя, щоб усі винні були покарані.

Джерело

fc946f60f6e4321d4ac09cb86d772b8d_1454691957

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа