СБУ затримала на Закарпатті керівника силового крила злочинного угруповання, яке координував екснардеп-регіонал

Служба безпеки та Національна поліція знешкодили організоване злочинне угруповання, яке тероризувало та намагалося тримати в страху мешканців Закарпаття.
У результаті комплексних заходів у Мукачеві затримано керівника силового блоку банди, яку координував колишній народний депутат від Партії регіонів.
Наразі екснардеп очолює одну з районних рад області.
За матеріалами справи, зловмисники спеціалізувалися на здійсненні насильства і тиску щодо політичних конкурентів ексрегіонала.
Так, наприклад, учасники банди намагалися залякати одного з депутатів Закарпатської облради.
Задокументовано, що фігуранти здійснили підрив на подвір’ї його домоволодіння, використовуючи вибухівку. А перед тим неодноразово підпалювали його помешкання та рухоме майно.
На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру за чч. 3, 4 ст. 27, ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна).
Наразі вирішується питання щодо обрання фігуранту запобіжного заходу.
Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.
Тривають невідкладні слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до діяльності злочинного угруповання.
Комплексні заходи проводили спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.
Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Служба безпеки України 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа