СБУ затримала на Донбасі 10 росіян і одного німця

Станом на 30 липня у кримінальних провадженнях, досудове розслідування у яких здійснюється слідчими органів безпеки, затримано 10 громадян Російської Федерації та 1 громадянин Німеччини. Усім обрано запобіжних захід у вигляді тримання під вартою. Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Центру Громадянських Свобод щодо затриманих під час проведення АТО іноземців.
Як сказано в листі, четверо із затриманих підозрюються у створенні терористичної групи чи терористичної організації, двоє – у шпигунстві, двоє – в незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, по одному – у посяганні на територіальну цілісність, диверсії, масових заворушеннях, ще один – у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та масових заворушеннях одночасно.
При цьому, як ідеться у відповіді СБУ, військовослужбовці строкової служби ЗС РФ не затримувались. Хоча раніше відповідні повідомлення були, зокрема, на сторінці Дмитра Тимчука (http://news.bigmir.net/ukraine/831328-Ukrainskie-voennye-vzjali-v-plen-rossijskogo-voennosluzhacshego-na-Donbasse---Tymchuk).
СБУ надала відповіді не на всі поставлені питання. Зокрема, невідомим залишається, які саме суди та в якому режимі (відкритому чи закритому) обирали для цих осіб запобіжний захід.

Received: from mail [email protected] Thu, 31 Jul 2014 13:17:12 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа