СБУ відмовила в судовому розслідувані антидержавної діяльності Григоришина

Служба безпеки України відреагувала на депутатське звернення Андрій Левус, засновника Вільні Люди щодо протиправної діяльності Костянтина Григоришина, що створює загрозу національній безпеці України. Так, у зверненні було аргументовано пояснено, чому діяльність Григоришина є злочинною і потребує судового розслідування. У відповідь, СБУ відмовила у порушенні справи у судовому порядку.
Нагадаємо, значна частка українських компаній у царині енергетики належить Костянтину Григоришину – російському олігарху – президенту української фінансово-промислової групи “Енергетичний стандарт”.
“Лише один з багатьох приклад: на окупованій території працює приватне енергопостачаюче підприємство (наразі з абревіатурою “ЛНР” в назві), яке щомісяця постачає “в борг” електроенергію з об’єднаної енергосистеми України, платить “податки” окупантам, збирає платежі зі споживачів в так званій “ЛНР”, проте, його фактичний власник та керівники не вважаються посібниками терористів, проти них не порушено кримінальних проваджень”, – говорить Андрій Левус. “Вільні Люди” продовжать вимагати судового розслідування.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа