СБУ перекрила канал фінансування терористів з «ДНР» через поставки продовольчих товарів

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою перекрили масштабний канал фінансування терористичної організації «ДНР», організований через фіктивні експортні операції продовольчих товарів.
Правоохоронці з’ясували, що група ділків за сприяння працівників митниці оформлювала вантажі продуктів харчування через офшорні структури, як експортні поставки до європейських країн. Насправді продукція через територію РФ транспортувалася до тимчасово окупованих терористами територій Донеччини.
Співробітники управління спецслужби у Донецькій області задокументували, що у так званій «ДНР» представники комерційної структури регулярно сплачували «податки» до фейкових «держустанов» терористів. Завдяки оборудці зловмисники також неодноразово подавали документи та отримали відшкодування податку на додану вартість з державного бюджету на суму понад два мільйони гривень.
Під час одночасних обшуків в офісах організаторів каналу фінансування терористів у Донецькій, Харківській та Київських областях оперативники СБ України вилучили документацію та печатки фіктивних фірм, які доводить проведення нелегальних фінансових оборудок з терористами. У ділків також вилучено майже п’ятдесят п’ять тисяч доларів США та двісті п’ятдесят тисяч гривень. На рахунки підконтрольних організаторам підприємств накладено арешти.
У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 258-5, ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, сімом фігурантам справи повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Чотирьох зловмисників, у тому числі працівника донецької митниці, співробітники спецслужби затримали згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Тривають слідчо-оперативні дії.

The Security Service of Ukraine
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа