СБУ на підставі звернення Громадського люстраційного комітету вимагає оголосити про підозру голові КСУ

У квітні Громадський люстраційний комітет звернувся до СБУ з заявою про участь суддів Конституційного суду України в узурпації влади екс-президентом Віктором Януковичем. В результаті слідчих дій СБУ знайшла докази участі суддів в злочинній змові з метою захоплення влади і 16 червня направила їх до ГПУ для оголошення підозри голові суду Юрію Бауліну.

 

За словами члена Громадського люстраційного комітету, члена Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України Карла Волоха Службою Безпеки наразі прийнято рішення, що зібраних доказів для притягнення до відповідальності щонайменше голови суду достатньо, проте оголошення підозри знаходиться у компетенції Генеральної прокуратури України.

 

«За підсумками проведення слідчих дій, допиту свідків, вивчення документів, стенограм судових засідань зібрано необхідну кількість інформації щодо причетності суддів КСУ до протиправних дій та прийнятті незаконних рішень у часи Президентства Віктора Януоквича», – підкреслив громадський активіст.

 

За словами Волоха, ключову роль у цій справі повинна відіграти саме Генеральна прокуратура, яка має довести справу до суду.

 

Нагадаємо, що 8 квітня на підставі звернення Громадського люстраційного комітету Служба Безпеки України зареєструвала кримінальну справу стосовно злочинної змови колишнього Президента України Віктора Януковича, суддів Конституційного суду України та високопосадовців з метою зміни конституційного ладу та узурпації влади в країні. 

 

За додатковою інформацією звертайтесь:

Олександра Дрік, Громадський люстраційний комітет, [email protected], +38 050 310 57 08

 
З повагою,

команда Громадського люстраційного комітету
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа