Саудівська Аравія забиває останній цвях в російську економіку

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не буде знижувати видобуток, навіть якщо ціни на нафту опустяться до 20 доларів за барель.

Про це заявив в інтерв’ю Middle East Economic Survey міністр нафти Саудівської Аравії Алі аль-Нуйамі, передає Прайм.

«Де б не опинилися ціни, скорочення видобутку не в інтересах виробників ОПЕК, − переконаний він. − Якщо він опуститься до 20 доларів, 40 доларів, 50-ти чи 60 доларів, це не відноситься до справи».

За словами міністра, світ може ніколи більше не побачити нафту по 100 доларів за барель. «Якщо Саудівська Аравія знизить виробництво, ціни підуть вгору, і росіяни, бразильці і розробники сланців у США заберуть мою долю (ринку)», − підкреслив аль-Нуйамі.

За його оцінками, бюджети країн Перської затоки здатні витримати тривалий період зниження цін, оскільки собівартість видобутку в регіоні становить 4-5 доларів за барель. Першими, за оцінкою міністра, постраждають шельфові проекти Бразилії, країн Західної Африки та Арктики. «Так що рано чи пізно, скільки б вони не протягнули, зрештою їхні фінансові можливості змусять їх скоротити видобуток», − прогнозує він.

«Ми хочемо сказати світові, що тільки країни з високою ефективністю видобутку нафти заслуговують частки на ринку», − підсумував міністр нафти Саудівської Аравії.

Джерело: http://forbes.ua/ua/news/1385495-saudivska-araviya-gotova-zbiti-cinu-na-naftu-do-20?utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=saudivska-araviya-gotova-zbiti-cinu-na-naftu-do-20

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа