САП та НАБУ заочно повідомили підозру депутатці Київради від «Євросолідарності»

hanna-kovalenko_large

30 травня 2023 року за дорученням керівника #САП прокурор за участі детективів #НАБУ повідомив про підозру депутатці Київської міської ради Ганні Коваленко у внесенні завідомо недостовірних відомостей до щорічної декларації за 2020 рік. Дії депутатки кваліфіковані за ч. 2 ст. 366-2 КК України.
 Зважаючи на те, що місцеперебування депутатки не встановлене, про підозру їй повідомлено у порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.
 У межах досудового розслідування, яке було розпочато за матеріалами НАЗК, слідством встановлено, що депутатка не задекларувала 55,6 млн грн доходу від продажу цінних паперів, отриманих у 2020 році. Крім того, депутатка не вказала дохід у розмірі 192 тис. грн від продажу мотоцикла марки Harley-Davidson, автомобіля марки Land Rover, а також отримання страхових виплат на ремонт автівки у сумі понад 19 тис. грн.
 Також, депутатка недостовірно зазначила вартість земельної ділянки у м. Києві, яка перебуває у її власності.
 Загалом депутатка вказала у декларації недостовірні відомості, які відрізняються від достовірних на суму понад 63,7 млн грн, що більш ніж у 4000 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа