Санкції знову затримали ремонт “Адмірала Кузнєцова”

kuznetsov

Здається, що єдиний в РФ авіаносець “Адмирал Кузнецов” так і не збирається виходити зі свого “коматозного стану”.

Ремонт єдиного авіаносця РФ знову затягується – початок випробувань буде відкладено через деякі технічні проблеми, як повідомив “Ведомостям” генеральний директор “Объединенной судостроительной корпорации” (ОСК) Олексій Рахманов.

kuznetsov-3

“Технічні проблеми”, як зазначає гендиректор ОСК, пов’язані з постачанням паротурбінних установок заводом “Киров-энергомаш”. Чому саме затримується постачання запасних частин Рахманов не повідомляє, але пазл гарно складається із недавнім провалом російської розвідки в Німеччині, коли було заарештовано постачальника обладнання для виготовлення деталей турбін.

Очільник ОСК стверджує, що ремонт авіаносця йде “у рамках графіку та бюджету”. Однак наразі контракт на ремонт “Адмирала Кузнецова” закінчується у 2023 році – іншими словами, авіаносець і так “ледь дихає”, а з новими проблемами його “коматозний стан” може подовжитися на невизначений термін. Навіть попри те, що Рахманов переконує про зовсім протилежне.

 

Водночас ефективність деяких систем авіаносця все одно залишатиметься під питанням. Система управління польотами “Резистор-Е” на авіаносці використовує системи аналогового зв’язку, через це “Кузнецов” втрачав свої літаки біля берегів Сирії у 2016-2017 роках. Кардинально змінити цю систему російський оборонпром не в змозі.

Джерело: Defense Express

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа