Санкції в дії: російська авіакомпанія припиняє польоти всередині Росії

Російський лоукостер “Добролет” оголосив, що призупиняє польоти по всіх маршрутах з понеділка, 4 серпня. Таке рішення в авіакомпанії пояснили введенням санкцій з боку ЄС.

Ряд європейських контрагентів повідомили про відмову виконувати свої зобов’язання перед російським авіаперевізником – анульовано дію договорів лізингу, технічного обслуговування та страхування повітряних суден, а також надання аеронавігаційної інформації.

“В умовах безпрецедентного тиску, що чиниться на “Добролет” з боку європейських контрагентів, перевізник змушений призупинити польоти і продаж квитків”, – йдеться в повідомленні авіаперевізника.

У повідомленні на сайті авіакомпанії говориться, що на маршруті Москва – Сімферополь – Москва всі пасажири, що мають квитки на рейси по 15 вересня включно, будуть перевезені додатковими рейсами авіакомпанії «Оренбурзькі авіалінії» (так само як і “Добролет” є стовідсотковою “дочкою” “Аерофлоту “) в дати і час, вказаний у квитках.

На маршруті Москва – Волгоград – Москва всі пасажири, що мають авіаквитки на рейси по 20 серпня включно, будуть перевезені додатковими рейсами авіакомпанії «Оренбурзькі авіалінії» в дати і час, вказаний у квитках.

Рейси за рештою маршрутів – до Самари, Пермі, Уфи, Єкатеринбургу, Сургуту і Казані – тимчасово відміняються. “Добролет” обіцяє повернути пасажирам повну вартість квитків.

Як пояснював “Інтерфаксу” чиновник з ради ЄС, лоукостер підпав під санкції, бо безпосередньо брав участь в процесі інтеграції Криму в РФ.

“Чорний список” також поповнили концерн ППО “Алмаз-Антей” і Російський національний комерційний банк (РНКБ). Фінансові активи цих організацій в Євросоюзі заморожуються. В ЄС вважають, що ці юрособи підтримують або отримують вигоду від приймаючих рішення представників російської влади, відповідальних за “дестабілізацію ситуації на сході України і за незаконне приєднання Криму”.

“Добролет” почав свою льотну діяльність в 10 червня цього року. Протягом півтора місяця авіаперевізник літав тільки в Сімферополь. 1 серпня був запущений рейс в Волгоград. До сьогоднішнього дня компанія продавала квитки ще на шість напрямків, рейси за якими планувалося почати виконувати найближчим часом.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа