Сайт МВС України потрапив під атаку

В Україні почалось стихійне протистояння користувачів сайту EX.UA  з МВС України, яке переросло в додаткову атаку на сайт Президента

Офіційний веб-сайт Міністерства внутрішніх справ України mvs.gov.ua працює з перебоями.
Раніше сайт тривалий час був недоступний для відвідування. Причини цього поки невідомі.

Тепер сторінка МВС час від часу завантажується, але працює нестабільно.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на управління зв’язків з громадськістю МВС України, сайт Міністерства внутрішніх справ України тимчасово не працює через велику кількість відвідувачів та можливими хакерськими атаками через закриття EX.UA.

«Сайт МВС тимчасово не працює через велику кількість відвідувачів та можливу «DOS»-атаку у зв’язку з закриттям файлообмінника EX.ua», – зазначили в УЗГ МВС України, пообіцявши, що найближчим часом сайт відновить свою роботу. Пізніше ми отримали з прес-служби МВС повідомлення електронною поштою такого змісту: “Шановні користувачі веб-сайту МВС України (http://mvs.gov.ua/)
На даний момент у зв’язку з тим, що веб-сайт МВС України тимчасово недоступний ви можете отримати всю необхідну інформацію, на сторінках МВС у Facebook за наступними адресами:
http://www.facebook.com/mvs.gov.ua
http://www.facebook.com/pages/Министерство-внутренних-дел-Украины/209474775800357

mvs.gov.ua
Водночас почалися перебої в роботі сайта Президента України. Те, що це скоординована акція користувачів інтернету свідчить запис у ФБ біженця, який отримав притулок у Чехії за футболки з написом “Спасибі жителям Донбасу”, Дениса Олейникова. У цьому записі є докладна інструкція, що робити, щоб “підвісити” сайт Президента:
Дорогие друзья, я из интернета, я могу сказать, что там происходит. Там просто фейсбуковый шабаш! Значит, стоят ноутбуки рядами – все везде американское! От! И горы айпедов яблочных. И это на фоне ластэфэма буржуйского. От такое от! Это просто… Это кошмар! И хочу вам сказать, шо эти ноутбуки не простые, а наколотые. Люди нажимают Пуск -> Выполнить -> ping -l 1400 -t -f president.gov.ua Сделали – нажали еще. От! И она тянется и тянется – рука…
На всякий випадкок, якщо пост Олейнікова буде усунений з ФБ, ось знімок екрану:

Водночас прес-секретар президента України Дарка Чепак у своєму блозі на Українській правді визнала факт атаки сайту Президента і закликала припинити атаку, мотивуючи необхідністю доступу громадян до інформації від голови держави.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа