Саакашвілі захищатиме Одесу від інтервентів – начерки з представлення

Одеситів і Міхеїла Саакашвілі поєднала взаємна любов Фото див. у доданому до листа ворді_html_29a36f22Ще ніколи не було такого, щоб представлення главою держави нового губернатора області ставало всеукраїнською і навіть світовою подією. Виняток зумовила винятково яскрава і всесвітньо відома особистість Міхеїла Саакашвілі, якого Петро Порошенко 30 травня представив у Одесі як главу облдержадміністрації.

Одеситів і Міхеїла Саакашвілі поєднала взаємна любов Фото див. у доданому до листа ворді_html_13f7cbdeЯких же саме дій чекає глава держави від свого нового призначенця у Південній Пальмірі? Про це від досить докладно розповів сам. «Має зрости довіра людей до влади і правоохоронних органів. Одним із головних завдань має стати деолігархізація. Має бути нульова толерантність до корупції, необхідно забезпечити справедливість судів, чесну та прозору роботу митниці й податкової служби», — наголосив президент. За його словами, за часів президентства Саакашвілі Грузія стала більш прозорою, ефективною, завдяки антикорупційній реформі — більш привабливою для іноземних інвесторів, змогла забезпечити справедливість судів і підвищити рівень захищеності громадян. «Такою я хочу бачити Україну, такою я хотів би бачити й Одесу», — додав він. Окрім того, Порошенко наголосив, що Одеса наразі є однією з головних цілей агресора, тому новий губернатор має об’єднати і зміцнити місто.
Президент України розповів, як їздив у Грузію і як був вражений її досягненнями за останні роки. Він навів цифри за період правління Міхеїла Саакашвілі. Окрім вражаючих  показників зростання ВВП, він звернув увагу на рівень довіри до влади, який підвищився  з 5% до 84%. «Навіть до церкви у нас немає такої довіри», — сказав Порошенко. За його словами, Саакашвілі – людина, яка здатна зробити неможливе можливим. Він висловив  надію, що позитивні зміни в одеському регіоні дадуть старт змінам в усій Україні.

Одеситів і Міхеїла Саакашвілі поєднала взаємна любов Фото див. у доданому до листа ворді_html_a6247518
А ще президент сказав про нового главу ОДА: «Міхеїл Саакашвілі – мій друг зі  студентських літ. Я пам’ятаю його як вольову і рішучу людину, і у мене є підстави йому довіряти. …Одеса ж займає велику долю мого серця. На Одещині я народився, тому з великою увагою буду спостерігати за тим, як вона буде змінюватися».
Новопризначений губернатор подякував Президенту за виявлену йому довіру і сказав: «Одеса – одне із найкрасивіших міст, у яких я бував. Це місто, де все можливо і де все буде можливим». Він зазначив, що приїхав в Одесу не відпочивати і хоче перетворити місто на «столицю Чорного моря». Новий очільник області упевнений, що зможе створити сильну команду і спільними зусиллями повернути Одесі її високий статус. Адже, усім відомо, що Одеса не перше місто в Україні, але і не друге. А найважливішим питанням порядку денного Саакашвілі вважає перемогу над спільним ворогом Путіним.
В Одесі Міхеїла Саакашвілі вважають за свого. Тут він нещодавно брав участь у днях грузинської культури, у вишиванковому мегамарші. На його привітання «Слава Україні!» одесити дружно відповідали «Слава Грузії». Нині ж соціальні мережі повняться посланнями на адресу нового одеського губернатора і побажаннями успіхів у його реформаторській діяльності. Одесити просять його розібратися з корупцією, пишуть йому про міські проблеми. Жителі інших міст зазначають, що Одесі нарешті повезло з головним  чиновником. А всі разом вони переконані, що цей кавказець невдовзі покаже себе з найкращого боку і стане всенародним улюбленцем. З усіма близькими і далекими перспективами для його політичної кар’єри в нашій країні.

Одеситів і Міхеїла Саакашвілі поєднала взаємна любов Фото див. у доданому до листа ворді_html_8cbc3790
Та раді призначенню Міхеїла Саакашвілі на нову посаду далеко не всі. Особливо занепокоєний цим екс-губернатор Дніпропетровської області олігарх Ігор Коломойський, адже досі Одеську ОДА очолював його ставленик Ігор Палиця. Він не писав заяву про звільнення, просто йому повідомили в Адміністрації Президента, що там  його послуг більше не потребують. Сам же Коломойський в інтерв’ю своєму «рупору» -газеті «Лівий берег» сказав, що дуже здивований призначенням Саакашвілі і вважає його тимчасовою фігурою. «Нині він здасть Одесу росіянам, а потім доведеться її знову відвойовувати», – заявив нафтовий олігарх.

Одеситів і Міхеїла Саакашвілі поєднала взаємна любов Фото див. у доданому до листа ворді_html_57bb2c4b
Невдоволені появою Міхеїла Саакашвілі в Одесі й місцеві антимайданівці. Вони принесли 30 травня до приміщення обласної адміністрації купу краваток і, доповнивши їх написом «для Міші», порозвішували на деревах. На більше, ніж такий примітивний флешмоб, сепаратистів не вистачило. А сам інцидент з краваткою, яку жував грузинський лідер під час телеефіру ще в серпні 2008 року, з тих пір постійно висміює російська пропаганда і навіть сам Володимир Путін.
Та переважна більшість одеситів відповідає на любов Міхеїла Саакашвілі до їхнього міста взаємною любов’ю. Коли він розмістив на своїй сторінці в Фейсбуці відеозапис пісні «Шаланди повнії кефалі» у виконанні Марка Бернеса, а потім ще написав «Я люблю Одесу», то майже миттєво зібрав майже 7 тисяч лайків. Багато ж хто згадує нині інший одеський шлягер і наспівує Міхеїлу Саакашвілі: «Ти одесит Мішка, і не страшні тобі ні горе, ні біда». Вони впевнені, що разом здолають всі перешкоди і стане Одеса столицею Чорного моря.
Сергій Горицвіт
На світлинах: Михайло Саакашвілі, Президент України вручає Михайлу Саакашвілі посвідчення губернатора, одесити радо стрічають дорогих гостей, М.Саакашвілі на марші вишиванок в Одесі, краватка для Міші від антимайданівців.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа