Саакашвілі вдруге приїхав у село, де громили ромів

Губернатор Одещини Міхеїл Саакашвілі добре обізнаний з драматичними подіями у селі Лощинівці Ізмаїльського району. Він побував там одразу після того, як 27 серпня на території покинутого домоволодіння було виявлено тіло по звірячому вбитої дев’ятирічної дівчинки. У вбивстві запідозрили молодого чоловіка ромської національності. Це спровокувало масові акції протесту в селі. Місцеві жителі вигнали всіх ромів і стали трощити й палити їхні будинки.

7 вересня голова Одеської обласної адміністрації знову зустрівся з жителями села. Незважаючи на пізній час, на площі біля будинку культури зібралися кілька сотень місцевих жителів. «Я вже вдруге у Лощинівці, де трапилася страшна трагедія, однак це не єдина проблема. Тут повним ходом діяли накркопритони, велася наркоторгівля, і не лише в селі, але й по всьому Ізмаїльському району. І не варто все зводити лише до циганів, в цих процесах брали участь і жителі інших національностей, і поліцейські, не обходилося і без судів. Тут все пов’язане зі свавіллям і беззаконням злочинних кланів», – заявив глава ОДА.

2 М.Саакашвілі і Г.Лордкіпанідзе на зустрічі х дителями села

М.Саакашвілі зазначив, що направив у Ізмаїл главу одеської поліції Гіоргі Лорткіпанідзе для наведення порядку в районі. «Сьогодні у людей має бути відчуття безпеки, для цього потрібна постійна поліцейська присутність, мають бути дільничні, які оснащені транспортом. Люди повинні знати, що їхні діти у безпеці», – сказав глава області. Губернатор пообіцяв Лощинівці нового дільничного і ремонт центральної вулиці.

1 Нічне віче жителів ЛощинівкиНічне віче жителів Лощинівки

Звітував на цьому віче про результати перевірки і Гіоргі Лорткіпанідзе. Однак він заявив, що інформація про наркоторгівлю в Ізмаїльському районі не підтвердилася. Водночас Г.Лорткінідзе розповів про те, що під час обшуків правоохоронці вилучили у місцевих жителів автомат Калашникова з патронами, незареєстровану мисливську рушницю, одну гранату, 31 кілограмів макової соломки, 14 кілограмів маріхуани, 40 кущів коноплі, 150 мл ангідриду, а також метадон, амфетамін, 22 літри розчину опію.

«В ході досудового слідства проведено огляд семи пошкоджених будинків, чим підтверджені факти пошкодження майна. З допомогою відео, яке є у слідства, встановлюються особи, які брали участь у погромах», — відзначив Лорткіпанідзе. Тож не виключено, що винні в цьому будуть притягнуті до відповідальності.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа