Сьогодні українська армія готувалася до боротьби з УПА. Під контролем Павла Лєбєдєва

Джерело: «Українська асоціація власників зброї»

 

Військові навчання

Сьогодні в Новограді-Волинському (Житомирська обл.) пройшли військові навчання частин 8-го армійського корпусу.

Ще 1 квітня ряд військових частин 8-го армійського корпусу, які дислокуються в Житомирі та Новограді-Волинському, були приведені в бойову готовність.

Основною метою заходу стала перевірка можливості військових частин перейти в боєздатний стан, а також готовності до практичного виконання поставлених бойових завдань. На бригадному полігоні Олександрівський відбулися навчання батальйонної тактичної групи, в яких були задіяні підрозділи одразу декількох військових частин корпусу.

Для виконання практичних дій з ліквідації “умовного незаконного збройного формування” було задіяно близько 800 військовослужбовців та близько 200 одиниць військової техніки: танки, БТРи, літаки і вертольоти.

Військові навчання

За задумом навчань, 1-а механізована рота батальйону виконувала стабілізаційні дії в певному районі. Подолавши під прикриттям пари літаків-винищувачів Су-27 водну перешкоду, річку Случ, по якій підрозділи 12-го інженерного полку привели 106-метрову понтонно-мостову переправу, воїни-гвардійці спільно з особовим складом аеромобільної роти 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади приступили до виконання завдання зі знищення “незаконного збройного формування”.

Військові навчання

За підтримки бойових вертольотів Мі-24 пара транспортних Мі-8 висадила тактичний десант посадковим способом, і разом з гвардійцями механізованої роти десантники виконали завдання зі знищення “бандформувань”.

Військові навчання

Після цього особовий склад 2-ї механізованої роти виконав вправи контрольних стрільб з озброєння БМП-2.

Військові навчання

– Вважаю, що 30-а окрема гвардійська механізована бригада з поставленим завданням впоралася на «відмінно». Техніка вийшла з місць дислокації в район розгортання, особовий склад діяв професійно і впевнено, показавши, що бригада готова до реагування на різні змодельовані ситуації, у тому числі – у воєнний час, – підкреслив міністр оборони Павєл Лебєдєв, даючи оцінку діям батальйонної тактичної групи.

Військові навчання

 

 

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа