Русскій мір чіпляється до Одеси, як реп’ях до кожуха

1 ФСБ Росії зазіхає на Одесу

Російські агресори не лише ведуть військові атаки на сході України, а й постійно здійснюють інформаційні провокації. Інтернет-портал «Інформаційний опір» зафіксував чергове вкидання російської дезінформації.

Так 16 січня 2016 року в соціальних мережах читачам українського сегменту запропонували активно включитися в обговорення теми: що робив одеський десант на території Молдови в ході збройного конфлікту на початку 90-х років минулого століття, що завершився створенням ПМР. Координатор групи «Інформаційний опір», військовий кореспондент і експерт Сергій Братчук розцінив це як «вкидання нового інформаційного вірусу» для дестабілізації ситуації і нагнітання істерії в соціальних мережах у зв’язку зі зміцненням спільної українсько-молдовської протидії агресії Кремля. Адже саме території Придністров’я відводилася особлива роль в проекті «русская весна».

Сергій Братчук переконливо доводить, що горезвісний проект «Новороссія» мав забезпечити сухопутний міст між Кримом, Донбасом і Придністров’ям, встановлюючи тотальний контроль Москви над північним узбережжям Чорного моря і позбавляючи Україну морських портів. Саме російський військовий контингент в Придністров’ї повинен був відкрити другий фронт при наступі на Одесу. Однак ефективна робота СБУ, волонтерів і місцевих адміністрацій зміцнила контроль України над Одеською областю і придністровською ділянкою українсько-молдавського кордону.

Та схоже, що з такою поразкою Кремль не змирився. Нічого не навчили його і провали зі спробами створення «Бессарабської республіки Буджак» та «Одеської народної республіки». Невдовзі четверо осіб, яких звинувачують у спробі створення незаконних збройних формувань і проведенні державного перевороту, постануть в Одесі перед судом. Не залякали одеситів і влаштовані сепаратистами численні вибухи та підрив адміністративних і громадських приміщень у місті. Все це засвідчує, що русскій мір вже зазнав в Одесі нищівної поразки.

Тим часом у Росії, в тому числі в її державних органах, не перестають тішити себе безпідставними імперськими ілюзіями про захоплення все нових територій суверенної України. Так, у мережі з’явилось фото «оригінального» перекидного календаря на 2016 рік, прикріпленого до шафи у робочому кабінеті, очевидно, російських прикордонників чи ФСБшників (у РФ прикордонна служба є складовою ФСБ). На календарі під фото пам’ятника Дюку в українській Одесі напис: «Прикордонне управління ФСБ Росії в Одеській області». Ось такий «специфічний» гумор у російському ФСБ, яке вже «приєднало» Одесу до Росії. Отак русскій мір продовжує чіплятися до Одеси, як реп’ях до кожуха.

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа