Рупор Порошенка в парламенті вважає, що зараз писати Закон про вибори на Донбасі безглуздо

Про це голова фракції  “Блок Петра Порошенка” Ігор Гринів заявив в інтерв’ю журналістам в кулуарах Парламенту.

“Є позиція ” Народного фронту” більше  не голосувати сьогодні, поки не буде прийнято той закон, на якому вони наполягають – так званий закон  про спецконфіскат. Тому, головам фракцій або робочих груп необхідно виробити якийсь спільний закон, який пройде у Верховній Раді. За сьогодні , на жаль, це зробити вже неможливо. Тому за два сесійних тижні, які залишаються до літніх канікул, ми маємо оперативно підготувати і проголосувати усі рішення, які заборгували, і цей законопроект в тому числі”, – зауважив парламентар.

На запитання журналістів щодо закону про вибори на Донбасі, народний депутат зазначив:  “Писати закон про вибори на Донбасі сьогодні немає сенсу. Адже поки не будуть виконані умови, необхідні для виборів на окупованих територіях, говорити на цю тему марно”, – наголосив Ігор Гринів.

“Зарано говорити на цю тему, поки не буде можливості провести вибори так, як їх би проводили на інших територіях України. Донбас – це Україна і вибори мають відбуватися за українськими законами і за правилами, які ми називаємо демократичними….

В умовах окупації проводити вибори, насправді , можуть тільки окупанти, усі інші вибори на такій території демократично провести не можна. Отже, писати закон, розуміючи, що не будуть вирішені інші питання, не має сенсу, тому основна увага має бути зосереджена на вирішенні виводу  російських військ і повернення цих територій і кордону під українську юрисдикцію”, – резюмував народний депутат.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа