Рубіжне: тест на сепаратистів у правоохронних органах

17353519_1282885515098708_8312070944098022911_n

Сьогодні відбулась прес-конференція Музичний Батальйон та Вільні Люди щодо переслідування правоохоронними органами Василя Лютого, українського патріота, громадського активіста, поета і бандуриста.

Ще три роки тому, під час проукраїнського мітингу у Рубіжному, що на Луганщині, Василя Лютого забрали у відділок міліції через сутички з сепаратистами. Уже не перший рік тривають спроби засудити активіста.

“Я не єдиний, кого переслідують виконавчі органи держави. Замість того, щоб відслідковувати незаконне використання зброї у тому ж Рубіжному, шукати та заарештовувати прибічників “русского міра”, беруться за мене і десятки інших патріотів, що, діючи згідно Конституції України, захищали державу”, – зазначив Василь Лютий.

“Вільні Люди” підтримують українців, що ризикуючи власним життям, зустрічали сепаратистів з жовто-блакитними прапорами. Завдання думаючих громадян України – об’єднатись та відстояти, захистити своїх побратимів.

“Пригадую 2014 рік, коли у Харкові мали місце подібні історії в рамках операції “русской вєсни”. Ті події керувались очільниками обласних, міських рад, інших держорганів. Та система МВС нікуди не ділась, і ті хлопці, що вчора одягали георгіївські стрічки, сьогодні залишаються в структурі. Тому такі справи, як Василя Лютого – маячок для нас. “Вільні Люди” подали від голови Проводу, голови підкомітету з питань державної безпеки Комітету Верховної Ради Андрія Левуса звернення на ім’я Арсена Авакова і Юрія Луценка з вимогою припинити переслідування патріотів. Це – не просто юридична справа, це справа захисту державності”, – сказав Serhii Kuzan, заступник голови Проводу “Вільних Людей”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа