Росія намагається “посадити Україну на вугільну голку” замість газової. Руками своєї агентури

Повністю перекривши Україні газ, росіяни сподівалися, що ми здамося, як усі попередні уряди. І ризики справді були дуже високі. Але ми змогли 60% цього газу замістити реверсом. Ми подали два позови у Стокгольмський арбітраж, а також домоглися підписання тимчасової угоди, яка дозволить пережити зиму. Адже якщо в морози системи замерзнуть, їх потім не розморозиш. За цей час, купуючи газ у Європі, ми зекономили півмільярда доларів для країни.
Друга проблема – ми не можемо вивезти наше вугілля з зони АТО. З одного боку, його можна було б замінити російським, але ми не можемо “сідати на російську вугільну голку”. А з іншого боку, купувати вугілля в так званих ЛНР і ДНР – це злочин, тому що вони за ці гроші купують зброю і стріляють в наших хлопців.
Тому уряд вирішив у серпні терміново закупити вугілля в ПАР, хоча воно й дорожче, ніж російське. Однак після заяв правоохоронців про перевірку цих закупівель, ПАР відмовилася постачати вугілля. Доказів правоохоронці не знайшли, натомість росіяни радісно потирають руки. Тому на засіданні Уряду я публічно закликав СБУ розслідувати питання переділу вугільного ринку, тому що зараз це питання національної безпеки.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа