Розширені санкції США на російську еліту, включно з арештом майна

whiteHouse

Сьогодні Сполучені Штати, в координації з союзниками та партнерами, вжили додаткових заходів, спрямованих на російську еліту та членів їхніх сімей, які продовжують підтримувати президента Путіна, незважаючи на його жорстоке вторгнення в Україну.
Для цих осіб та членів їхніх сімей буде відрізано доступ до фінансової системи США. Їхні активи в США заморожено, а майно – заблоковано.
Міністерство фінансів США The U.S. Department of the Treasury , за необхідністю, поділиться результатами фінансової розвідки та іншими доказами, з Міністерством юстиції The United States Department of Justice з метою кримінального переслідування та арешту активів.
Сполучені Штати введуть санкції проти розширеного списку наближених Путіна та членів їхніх родин. Одним з представників цієї еліти є Алішер Бурханович Усманов, близький союзник Путіна та один з найбагатших людей Росії.
Майно Усманова, включаючи його суперяхту та приватний літак, заборонено використовувати в Сполучених Штатах і особами США.
Сполучені Штати ввели санкції проти Дмитра Пєскова, який як прес-секретар Путіна є головним рупором путінської брехні, і наклали візові обмеження на 19 олігархів і 47 членів їхніх сімей і наближених.
США оголосили про повні блокувальні санкцій проти ще більшої кількості представників російської еліти та членів їхніх сімей, які підтримують Путіна, зокрема:
Микола Токарєв (його дружина Галина, дочка Майя та дві його компанії елітної нерухомості);
Борис Ротенберг (його дружина Карина, сини Роман і Борис);
Аркадій Ротенберг (його сини Павло, Ігор та дочка Лілія);
Сергій Чемезов (дружина Катерина, син Станіслав і падчерка Анастасія);
Ігор Шувалов (п’ять його компаній, дружина Ольга, син Євген, його компанія, літак, а також дочка Марія і її компанія)
І Євген Пригожин (його три компанії, дружина Поліна, дочка Любов і син Павло)

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа