Розроблено законопроект, що забороняє відпускати під заставу посадовців, які погоріли на хабарі в особливо великому розмірі

artiushenkoПро це на сторінці у Facebook написав народний депутат Ігор Артюшенко.

Як все добре починалося. Ще вчора матеріали у ЗМІ рясніли гучними заголовками про величезну кількість обшуків – 450. Після почули і про доволі вражаючі результати – затримання 25 колишніх керівників податкових служб часів злочинновідомого Януковича, які, за підрахунками правоохоронців, завдали державі збитків на суму 97 мільярдів гривень. На деякий час мені навіть здалося, що справедливість запанує і підозрювані у зухвалому обкраданні держави займуть свої місця в слідчих ізоляторах, куди їх мають відправити чесні та свідомі служителі Феміди”, – написав парламентар.

Одначе… ті самі чесні і свідомі змогли вкотре неприємно здивувати, звільнивши з-під варти одного з них – екс-керівника податкової в Луганській області Олександра Антипова, вдома у якого були знайдені 3,8 млн доларів, під заставу – 15 млн грн. Ошелешила мене ця новина – і, мабуть, більше, аніж повідомлення про обшуки і про затримання разом узятим. Користуючись поблажливою нормою “КПК від Портнова”, недочищені суди відпускають злочинців. І це не відповідальність ГПУ, САП чи НАБУ. Це виключно відповідальність суддів-корупціонерів та наявної прогалини в законодавстві”, – наголосив політик.

Тому сьогодні, не чекаючи на нові розчарування, ми з колегами терміново вирішили подати до Верховної Ради законопроект, який забороняє відпускати під заставу посадовців, які погоріли на хабарі в особливо великому розмірі. Варто зазначити, що це не суперечить міжнародній практиці і рішенням Європейського суду з прав людини, зокрема. Сподіваюся, що більшість депутатів підтримають цей проект закону, і люди, які, працюючи на державній службі, примудрилися зробити собі величезний статок, опиняться за гратами, а не продовжуватимуть спокійно вештатися вулицями та дивитися в очі тим, кого так нахабно обікрали”,- підкреслив Ігор Артюшенко.

Я наполягатиму на терміновому внесенні законопроекту в зал. І голосування покаже, хто з депутатів на чиєму боці”,- додав він.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23]; Fri, 26 May 2017 11:28:34 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа