«Розподіл Росії» презентували в Чернігові

Минулого тижня, за сприяння керівника обласної «Самооборони Майдану» Олександра Ясенчука у Чернігові відбулося представлення останнього видання книги визначного українського геополітика, учасника національно-визвольних змагань Юрія Липи (1900-1944) «Розподіл Росії», вперше виданої влітку 1941 року.

Напередодні місцеві активісти провели флеш-моб, під час якого за допомогою піци кольорів російського триколору, карти-передбачення, створеної українськими аналітиками, продемонстрували чернігівцям, що майбутнього у російської імперії не існує.

Книга у новому виданні вийшла в Києві в 2014 році стараннями Української Видавничої Спілки імені Юрія Липи з ініціативи народного депутата Андрія Левуса.

У цій книзі автор, здійснивши аналіз історичного та економічного розвитку території Росії, а також колишнього Радянського Союзу, передбачив розпад СССР. В даній праці сучасний читач знайде аргументи і відкриє для себе передумови, чому Російська імперія приречена зникнути з геополітичної карти світу.

Першою точкою, де упорядник книги, редактор газети «Шлях Перемоги» Віктор Рог розповів про твір, стала студія програми «Діалог» з Іриною Воробей, що виходить на ДОТРК «Сівер-центр».

11297714_882120611860361_2051732165_n

Не залишили без уваги книгу й радіожурналісти. Тож в ефірі обласного радіо відбулося обговорення концепції Юрія Липи у авторській програмі відомої журналістки Олени Кияшко.

Основний же захід відбувся у музеї-садибі Михайла Коцюбинського де книгу представили Віктор Рог та журналіст Ростислав Мартинюк, початок заходу благословив настоятель Святокатерининського храму УПЦ КП, волонтер о. Євген Орда.

unnamed

Гості з Києва розповіли присутнім про життєвий чин і творчий спадок Юрія Липи, презентували нові видання УВС ім. Юрія Липи, відповіли на численні питання присутніх.

Голова обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка Василь Чепурний зі своєї книги «В осім барку» зачитав кілька цитат російських авторів, які підтверджують: Росія уже тріщить і скоро почне розсипатися. Скажімо, відомий російський письменник Захар Прілєпін ще два роки тому давав Росії життя 10 років. війна ж прискорила всі процеси…

Прес-служба «Самооборони Майдану» у Чернігівській області

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа