Росію звинувачують у нападі на лікарню в Сирії

ExVIFSKWYAcF5uo

Директор інституту Близького Сходу Чарльз Лістер (Charles Lister) виступив з публікацією в якій припускає, що напад на лікарню в місті Аль-Атареб в Ідлібі стався за допомогою керованого російського боєприпасу «Краснополь». Напад стався 21 березня, в результаті якого загинули 7 людей, в т.ч. одна дитина.

konfliktna-likarnya-Al-Atareb-11

konfliktna-likarnya-Al-Atareb-1

Незабаром після нападу лікарі та рятувальники почали відновлювати залишки снарядів, які потрапили в лікарню Аль-Атареб. Окрім звичайних металевих уламків, вони виявили друковані плати та інші рештки техніки точного наведення. Знайдені залишки були уважно зібрані та сфотографовані для проведення ідентифікації та аналізу.

Dyrektor-Ynstytuta-Blyzhnego-Vostoka-CHarlz-Lyster11111

Dyrektor-Ynstytuta-Blyzhnego-Vostoka-CHarlz-Lyster111

Dyrektor-Ynstytuta-Blyzhnego-Vostoka-CHarlz-Lyster11

ExVHAIvXIAcbGmL-1536x862

ExVGrd0WYAUEptr-1536x862

ExVGgbKWYAIcpWj

Після детального вивчення було з’ясовано, що велика частина знайдених залишків боєприпасів може бути віднесена безпосередньо до краснопольських снарядів з лазерним наведенням. Або іншими словами складати краснопольські «відбитки пальців».

Dyrektor-Ynstytuta-Blyzhnego-Vostoka-CHarlz-Lyster1

Dyrektor-Ynstytuta-Blyzhnego-Vostoka-CHarlz-Lyster

Що цікаво, частина уламків, знайдених в Аль-Атаребі, тісно узгоджуються із уламками, виявленими на місці краснопільських артилерійських ударів з лазерним наведенням в Україні. Дослідження з цього приводу опубліковано «Інформ Напалмом» і доступно за посиланням: https://informnapalm.org/en/russian-occupying-forces-used-krasnopol-guided-missile-in-donbas-video/

Для корегування таким видом боєприпаси, згідно його ТТХ, потрібен лазерний «позначник» цілі, роль якого може виковувати БПЛА. І в даному випадку це був російський БПЛА, відеозапис з якого русня опублікувала через 48 годин після нападу на лікарню.

Tакою публікацією русня намагалася запевнити всіх, що поцілила в Аль-Атаребі не лікарню, а базу бійців незалежного угруповання ХТШ.

Отже в підсумку маємо, російські боєприпаси, російські БПЛА, російські жалюгідні спроби виправдати напад. Виконавець злочину очевидний, це росія.

І такий випадок використання високоточних боєприпасів не є першим для московитів у Сирії. Застосування високоточних боєприпасів у 2016-17 роках зафіксовано і викладене в youtube самими свнсбк і його можна переглянути тут: https://youtu.be/4904sQEMciY

Наведені докази свідчать про те що обстріл лікарні та спричинені ним жертви були сплановані і здійснені свідомо. Більше того, русня точно знала координати цієї лікарні, а також що це дійсно була лікарня.

У прес-релізі Американсько-сирійського медичного товариства (SAMS) (https://reliefweb.int/report/syrian-arab-republic/five-sams-medical-staff-injured-airstrikes-al-atareb-surgical-hospital) йдеться про те, що координати лікарні в Аль-Атаребі були заздалегідь передані через відповідні механізми ООН сторонам конфлікту саме для того, щоб унебезпечити медичний заклад від нападів.

Але росія нахабно зневажила цей факт і вчинила черговий військовий злочин. І це не вперше русня чинить подібне. Нагадаю, що згідно розслідування NYT (https://www.nytimes.com/ru/2020/04/13/world/middleeast/russia-bombed-syria-hospitals.html), російські пкс раніше здійснили напади на чотири лікарні, координати яких так само були їм відомі від ООН. Ці покидьки використали захисний від атак механізм ООН, фактично як список цілей.

Напад на лікарню в Аль-Атареб, який відбувся на тлі загострення військової ситуації з боку русо-асадитів в Ідлібі не пройшов непоміченим. На нього жорстко відреагували і в Держдепі США і в Туреччині. Натомість дійсного винуватця у цьому злочині так і не було названо. Сподіваюсь, що публікація пана Чарльза Лістера допоможе багатьом розкрити очі на злочини русні в Сирії і притягнути їх до відповідальності.

Автор: Urich Військовий оглядач основних подій на Близькому Сході

Джерело: Український мілітарний портал

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа